Milliárdos csemeték, önerőből


kidsnews (127éves) - 4 éve

Mit szólnátok, ahhoz, hogyha csak a szobátokat 20-50 millió Forintból lehetne felújítani? Vannak olyan szerencsés helyzetben élő milliárdos gyerekek, akik ennyiért kapnak szobát, és ha megunják jöhet az újabb átalakítás egy magyarországi átlag lakás áráért. Ez a cikk most nem róluk, hanem az önerőből felküzdő csodabogarak bemutatásáról szól, ugyanis akadnak olyan fiatalok is, akik maguk „kaparták ki a gesztenyét”. A kidsnews most összegyűjtötte a saját ötletük árán  vált milliárdos gyermekek listáját.

„Jókor kell lenni jó helyen” tartja a mondás és vannak olyan gyermekek, akik a szerencse égisze alatt egészen jól haladnak ezen az úton.

Cameron Johnson tinédzser kora legelején, mindössze 11 éves korában robbant be a meghívó és köszöntőkártya készítés világába. Legelőször szülei kérésére a család barátaiknak kreált ilyen kártyát. Az első munkája akkora sikert aratott, hogy ezután már csak anyagi ellenszolgáltatásért készítette azokat más és más célokra. Három évvel később létrehozta a cégét „Cheers and Tears” néven. Internetes oldalakon is értékesítette termékeit, ahol több mint 50.000 dollárt keresett. A középiskolás éveiben a havi jövedelme meghaladta a 110 millió Forintot. Érettségit követően már milliomos volt, napjainkban pedig több vállalkozása is van, és legfőképp a fiataloknak tanítja a vállalkozás alapjait. Az onilne hirdetések és szoftverfejlesztés is a profilját képzi. Sikereiről könyvet is írt.

Aki nem hinné, hogy szimplán a saját magad szórakoztatása által pénzhez juthat, azoknak jó példa Evan, aki még bőven az általános iskolás éveit tapossa és igen nagy népszerűségnek örvend az egyik videómegosztó portálon, ahol több mint 11 millió megtekintést tudhat magáénak, több millió követővel, de mindez semmi ahhoz képest, hogy nyolc éves korára több mint egymillió dollárt keresett mindezzel. Ez a fiatal fiú nem csinál mást, mint játszik kamera előtt. Akármilyen hihetetlenül hangzik, de az embereket ez érdekli és a gyermek mögött már saját saleses csapat dolgozik.

Evan-hez hasonlóan Emil Motycka is korán kezdte a pénzkeresést, 8 éves korában még csak egy fűnyíró üzlet létrehozását intézte, ami 18 éves korára odáig forrta ki magát, hogy megalkotta a Motycka Enterprises-t, amivel 37 millió forintot keresett. Hogy mindezt elérhesse a saját elmondása szerint az alváson spórolt, amit minimálisra, csupán napi 4 órára szorított le. Ennek az alapvető szükségletnek a csökkentésével sikerült elérnie, hogy egyszerre valósítsa meg az üzleti vágyait és élhessen teljes értékű életet. A megtakarított órák egészségére gyakorolt órái évek múlva fognak megmutatkozni, akkor majd kiderül, hogy megérte-e.

Az okostojások között megbújik egy fiatal, aki tulajdonképpen a nagymamájának köszönheti a sikereit. Fraser Doherty-t 14 évesen ő tanította meg a családi lekvárfőzés alapjaira. A kamasz fiú minimális próbálkozásokat követően cukor és adalékanyagok nélkül megalkotta az első lekvárját, ami rövid időn belül kapós lett először a családban, majd az ismerősök és később a nagyközönség körében is.

Adam Hildreth kamaszként létrehozta a barátaival a Dubit nevű közösségi oldalt, ami gyorsan közkedvelt és felkapott lett az Egyesült Királyságban. Ezzel a húzással tizenhat éves korára Adam-nek már közel 3,7 millió dollárral rendelkezett, ami több mint 1 milliárd Forintnak felel meg. Ezt követően a Crist fejlesztésével folytatta a munkát, amely egy szoftvergyártó cég, segít a gyermekeket megvédeni a nemkívánatos online tartalomtól.

A sort egy fiatal fiú zárja, aki a többiekhez képest viszonylag későn tizenhat évesen tett szert az első dollármilliójára. Christian Owens példaképe Steve Jobs volt. Középiskolában megtanulta a webes tervezés lényegét és 14 éves korára elkészítette a saját tervezői cégét. A Mac Bundle Box feltalálójaként több fejlesztővel és gyártóval tárgyalt, hogy a felhasználók számára egyszerű és megfizethető csomagokat kínáljon.

Azért, hogy a lányok se keseredjenek el bemutatunk egy nőnemű fiatalt is, aki minden lány álma lehet, hiszen azzal keres pénzt, hogy vásárol!

Bethany abból gazdagodott meg, hogy az egyik videómegosztó portálon közzéteszi a bevásárlást követően szerzett kincseket, amiket ki is próbál, minderre közel 9 millió ember kíváncsi. Noha ezért nem kellett sokat gondolkodni, csak felvenni mindazt, amit szeretsz mégis úttörőnek számít.

Konklúzió: Csináld azt, amit szeretsz és amihez értesz, legyél Te az első, nyűgözz le mindenkit és mutasd meg a világnak.

Kreativitással, kitartással sikereket érhetsz el. Merj álmodni és lépni. Nemcsak azok kerülhetnek kiváltságos helyzetbe, akik eleve milliárdos családba születtek.Forrás:

Cikk 1, 2, 3, 4,

i2-prod.dailyrecord.co.uk, thecheekypeople.co.uk, http://emilslawns.com,

 

 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved