Mindenszentek és Halottak napja


Bobo12 (22éves) - 4 éve

Magyarországon leginkább az idősebb és a középkorú generáció idegenkedik a külföldről beáramló Halloween miatt, hiszen nálunk november 1-én Mindenszentek, november 2-án pedig Halottak napja van.

Ez az ünnep ráadásul jóval komolyabb és érzelmesebb, mint a külföldiek bármelyike.

Mindenszentekkor az eltávozott szeretteikről emlékezik meg a katolikus egyház. Ez az ünnepünk az ősi kelta Samhain (Halloween elődje) vallásos verziója. A halottak napja pedig szintén keresztény ünnepünk, ám ez az elhunyt, de még tisztítótűzben lévő halottak megemlékezéséről szól. Gyertyát gyújtunk, és a sírokra egy-egy virágot helyezünk szeretteinknek, kik már nem lehetnek velünk.

A keresztény egyház hivatalosan 998-ban ünnepelte először, ám időszámításunk előtt 3.századból is vannak erre utaló feljegyzéseink. Széles körben pedig a 11.századtól terjedt el a keresztény világban, és a mai napig rengetegen tartják meg a megemlékezést.

Az én véleményem szerint mindegy hogyan hívjuk, vagy milyen hagyomány szerint, de fontos megemlékeznünk elhunyt szeretteinkről, éltetni a velük kapcsolatos jó emlékeinket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

cikk:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved