Mit kezdjünk az Oopartokkal?


kidsnews (127éves) - 4 éve

Oopartnak nevezik azokat a feltárt régészeti tárgyakat, amelyek az adott korban egyszerűen nem létezhettek, meghaladták az akkor élő társadalom tudását, képességét annak előállítására, használatára.

Ilyen tárgyak megjelenésekor -amelyek egyébként világszerte kerülnek elő- az átlagember földönkívüliekhez, időutazókhoz, párhuzamos világból érkezőkhöz, vagy éppen istenek megjelenéséhez köti őket.

Küthéra és Kréta között, 1902. májusában, a tenger mélyén negyven méter mélységben egy az i. e. 1. században elsüllyedt római hajóroncsban egy igen különleges szerkezetet találtak.

Mint a későbbi röntgensugaras és egyéb vizsgálatok megállapították a feltárási hely közelében lévő sziget miatt, antiküthérai névre keresztelt szerkezet tulajdonképpen egy antik számítógép, ami Naprendszerben lévő objektumok pozíciójának meghatározására, a holdfogyatkozások kijelzésére alkalmas.

Keletkezése i. e. 205-re tehető, ami kb. 1000 évvel azelőtt volt, hogy hasonló eszközök megjelentek volna a világ más részein.

Az Oopart leletek egy másik nagyon híres és igazán érdekes darabja egy bogotai múzeumban található.

A lelet szakértők szerint az aranyművességéről elhíresült kimbaja-kultúra idejéből származik, amely ie. 6. századtól a 10. századig élt.

Bár mindössze 5 cm hosszú és feltételezhetően megalkotásának idején nyakéknek hordták, jól láthatóan egy sugárhajtású repülőgépet ábrázol, tökéletes kidolgozottsággal.

A delta szárnyak és a törzs aerodinamikailag tökéletes sárkányszerkezet azt sejtetik, hogy a mintául szolgáló eredeti repülőgép turbóventillációs, vagy ehhez hasonló elven működő meghajtással rendelkezett és a hangsebességnél is gyorsabban közlekedett.

Zavarba ejtő azonban, hogy mint azt a vizsgálatok megállapították időszámításunk előtt 800-500 között készülhetett.

Mivel a medál felépítése és az ezzel kapcsolatban felmerült kérdések nagyon izgatták a kutatókat, 1994-ben, a Kimbaja-leletek alapján megépítették a nyakék, azaz a repülő pontos mását, csak nagyobb méretben és könnyebb anyagokat használva az ékszernek való aranynál.

A kísérletekre azért került sor, hogy tisztázzák azt, hogy vajon az így készített repülőnek tűnő szerkezetek valóban képesek-e a levegőbe emelkedni, azaz repülni.

Az eredmény mindenkit ledöbbentet, hiszen a kísérlet során nemcsak, hogy képesek voltak a repülésre de még a manőverezésre is.

1998-ban John J. Williams egy elektromos csatlakozónak tűnő tárgyat ásott ki a talajból, egy Észak-Amerikában fekvő, emberi településektől távol eső területen.

Mivel Williams villamosmérnökként tevékenykedett hamar felismerte, hogy a kőben, amit a kezében tart egy háromágú elektromos dugó foglal helyet.

A tárgyról később a vizsgálatokat követően kiderült, hogy legalább 100.000 éves.

Mikor a létezése napvilágot látott számos tudós csalást kiáltott, arra való hivatkozással, hogy Williams vonakodott megmutatni a találás pontos helyét.

Annak ellenére azonban, hogy szokatlan kő és az abban lévő csatlakozó minden kutató számára rendelkezésre áll elemzésre, ez idáig hivatalos vizsgálat, a nyílt felhívás ellenére sem történt.

Williams szerint -aki konzultált egy mérnökkel és egy geológussal a minta korának meghatározása céljából- a granitba ágyazott elektronikus alkatrész már a kőzet kialakulásakor is létezett.

 Forrás:

https://www.theepochtimes.com/enigmalith-petradox-oopart_1524612.html

https://avilagtitkai.com/articles/view/a-kimbaja-repuloszerkezetek-rejtelye-tobb-ezer-eves-osi-csucstechnologia-bizonyitekai

kép:https://commons.wikimedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved