Mondj 10 ötletet, hogyan spórolhatunk


kidsnews (127éves) - 4 éve

1.

Vásároljatok szezonális, idény gyümölcsöket zöldségeket, ha nem ismertek recepteket hozzá, nem baj segíts családodnak, hogyan lehet alapanyagok alapján a neten receptet keresni, találni.

2.

Tervezzétek meg a heti menüt. Először nézzetek szét a hűtőben, mélyhűtőben, mi maradt az előző hétről, hetekről, bevásárlásból érdemes ezekhez hozzá vásárolni.

3.

Mindig írj bevásárlócédulát és lehetőség szerint ne engedd magad a megtervezettől elcsábítani.

4.

Figyelj oda a lejárati dátumokra. Érdemes minél hosszabb lejáratot keresni, áruházak rendszeresen több féle szavatossági idős terméket is tartanak egyszerre a polcokon.

5.

Járj termelői piacokra, több okból is egyrészt sokkal olcsóbban kapsz meg dolgokat, másrészt sokkal finomabbak is.  Termelőket könnyen megismered, csak olyan terméket árulnak, aminek éppen aktualitása van.

6.

Vegyél többet, ha szezon van. Ha elfér a fagyasztótokban, akkor vásároljatok be friss élelmiszerekből, amikor éppen kaphatóak a piacon.

7.

Az áruházban mindig nézzetek körül a lenti polcokon, ugyanis az áruházak szemmagasságban mindig a drágább terméket tartják.

8.

Nézd végig az akciós újságokat, jelöld meg a bevásárlólistádon melyik terméket hol-mikor érdemes megvenni.

9.

Vásárlás után azonnal dolgozd fel konyhakész állapotra amit vásároltatok, így nagyobb esély van rá, hogy nem dobjátok majd ki.

10.

Soha ne menjetek vásásrolni éhesen, az ember sokkal sokkal több mindet vásárol amikor éhes.2017 Kidsnews | All rights reserved