Mondj nemet!


kidsnews (127éves) - 4 éve

Az Europol Kiberbűnözés Elleni Központ koordinációja mellett megvalósuló 2017-es Operatív Akcióterv alapján több ország – köztük Magyarország – rendőrsége is együtt dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek online szexuális kizsákmányolása elleni küzdelem jelentőségére.
A megelőzés miatt fontos a fiatal internethasználók és hozzátartozóik tudatosságának növelése, a veszély megelőzésének lehetőségeit is magába foglaló tájékoztatás.
Az egyik legfontosabb dolog, amit el kell sajátítani a fiataloknak az a tudatos internethasználat. A videó valós eseményeket feldolgozó két története az online szexuális bűncselekmények tipikus elkövetési módszereit mutatja be. Az elkövetők az interneten keresztül próbálnak kép- vagy videófelvételt szerezni, amellyel később szexuális vagy anyagi érdekből zsarolhatják.

Fontos szem előtt tartani, hogy fenntartásokkal kell kezelni, amikor egy ismeretlen az interneten keresztül próbál kapcsolatba kerülni; nem lehet tudni, hogy valójában ki ül a másik számítógép előtt.

-Ne ossz meg intim felvételeket!
-Ha zsarolni próbálnak, azonnal szakítsd meg a kapcsolatot és ne fizess nekik!
-Kérj segítséget a szüleidtől, szakemberektől és a rendőrségtől! Nem vagy egyedül.2017 Kidsnews | All rights reserved