Népszavánál jártunk


kidsnews (127éves) - 4 éve

Óriási megtiszteltetés érte szerkesztőségünk három legfiatalabb tagját, mivel az esős vasárnapi napot az 1905-ben alapított népszava szerkesztőségében tölthette, és a hétfői szám gyermekjogi kérdésekkel foglalkozó oldalának szerkesztésében vett részt. Csapatunkat Ms. Úszósapka, Tigirl, és Eboss Boss képviselte. Szerkesztőségi ülés keretében először megvitatták a gyermekek jogait lehetőségeit itthon és külföldön. Majd már rutinos szerkesztőként írtak, szerkesztettek és készítettek képeket, hogy a népszava olvasóinak is hírt vigyenek rólunk. Fiatal kollégáink így látták a nap végén a népszavánál töltött időt:

 

Csepelyi Adriennel, a kultúra rovat vagány szerkesztőjével volt szerencsénk együtt dolgozni, aki zseniálisan vezetett minket végig az újságírás felnőtt variációjának színesre festett termein, lefordítva azokat gyermeknyelvre. Közösen írtunk, közösen beszélgettünk a gyermekjogok fontosságáról, előnyeiről és hátrányairól, közösen gyúrtuk össze a kigyűjtött anyagokat két cikké, amiket a november huszadikai számban olvashattok el!”

                                                                                               Ms Úszósapka

 

Nagyon jó érzés volt úgy dolgozni, mint a felnőttek. A Népszava fordított napja keretében megtapasztalhattuk az internetes újság mellett a valódi, nyomtatott napilap készítésével járó nehézségeket és örömöket. Nekem nagyon tetszett a kezdeményezés, igazán kellemes hangulatú ‘munkanapunk’ volt. :)))

                                                                                               Tigirl

 

Jó volt látni, hogy a felnőttek világa sem olyan komoly, és remekül tudtunk szórakozni Adriennel. Sajnos a témák, amikről beszélgettünk már nem adott okot túl sok vidámságra, hiszen a felnőttek tettei, gondolatai, ahogy látják és működtetik a világot az sok aggodalomra ad okot a gyerekek számára.”

                                                                                              Eboss Boss

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved