Kamu bolygó a Niburu de a frászt hozza mindenkire.


kidsnews (127éves) - 4 éve

A mai világban, hála az internet adta lehetőségnek, se szeri se száma az időről-időre felbukkanó összeesküvés elméleteknek. Többek között titkos földalatti létformák, köztünk élő gonosz földönkívüliek, az eget mérgesgázokkal elborító repülőgépek és a világot számunkra elviselhetetlenné formáló szabadkőműves mozgalom színesítik a palettát.

A már a fent felsorolt fogalmak is bizonyítottan alkalmasak arra, hogy a frászt hozzák a közösségi alkalmazásokon élő embertársainkra, különös aktualitásával mégis kiemelkedik közülük az X-bolygó néven is emlegetett Niburu története.

A Niburu ugyanis egy feltételezett bolygó a naprendszerünkben, amelyet William Pickering és Percival Lowell ma már bizonyítottan hibás alapokon nyugvó matematikai számításai alapján valószínűsítettek korábban.

A kutatók az Uránusz és a Neptunusz mozgásának vizsgálata során jutottak arra a az alapvetően hibás következtetésre, hogy egy eddig ismeretlen, jelentős tömegű bolygó kell, hogy megtalálható legyen a naprendszerben. A számítási hiba a kor mérési eszközeinek pontatlanságából eredt, a kutatók egész egyszerűen túlbecsülték a Neptunusz tömegét.

Bár az elmélet megdőlt, hiszen idén már több alkalommal, szeptember 23-án, október 15-én, majd november 20-án kellett volna eljönnie a végítéletnek, mégis az összeesküvés elméletek hívei szerint, a földnél akár tízszer nagyobb Niburu egy napon elpusztítja földünket.

„Vannak, akik azt állítják, hogy katasztrofális ütközés fog bekövetkezni a Föld és a Niburu bolygó között egy napon, ami a világ végét jelenti majd de ez nem fog megtörténni, mert ez a feltételezett bolygó nem létezik, emiatt nem kell aggódnunk.”- mondta David Morrison, a NASA Ames kutatóközpontjának csillagásza.Forrás:

wikipedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved