Országos Star Wars Rajongói találkozón jártunk


kidsnews (127éves) - 4 éve

„Biztos valami filmbemutató van” hangzott el már a parkolóban az igen csak csodálkozó vásárlók szájából amikor az érkező, teljesen földinek kinéző autókból egyre-másra szálltak ki a George Lucas filmrendező ötletei alapján készült Star Wars filmek szereplői.

Szerencsére nem volt igazuk, hiszen nem egy szimpla filmbemutató, hanem a III. Országos Star Wars Rajongói találkozó került megrendezésre, november 11-én Budapesten a Lurdy Házban. Az egész napos rendezvény különlegességét nemcsak a jelmezes érdeklődők adták, hanem jótékony célokat is szolgált, hiszen a belépőjegyekből befolyt összeget a szervezők  a beteg gyerekek jelmezes látogatására fordítják.

Már a pénztáraknál hatalmas sor kígyózott, mégsem volt balhé hiszen a rendre, a filmek erőszakos nagydarab szereplője, Vader nagyúr vigyázott.

De nemcsak ő számított kiemelt figyelemre, hiszen a rendezvényen ide-oda cirkáló, jelmezes filmszereplők kidolgozása annyira élethű volt, hogy szinte lehetetlen volt nem átszellemülni a rendezvényen.

A programra jellemzően családosan, nem egy esetben beöltözve érkező rajongók fényképezkedhettek kedvenceikkel, válogathattak a kirakodóvásáron, vagy témába illeszkedő legókkal játszhattak. Hallgathatunk előadásokat a Star Wars videójátékok történetéről, a Halálcsillagról, a messzi-messzi galaxis nyomtatott történetéről.

Meghívott vendég volt Kassai Károly szinkronszínész, aki legutóbb Chirrut Îmwe-t, három évtizede pedig Luke Skywalker-t szinkronizálta és találkozhattunk Fazekas Attila képregény rajzolóval, aki némi betekintést adott a 35 évvel ezelőtt megjelent kétrészes Csillagok háborúja képregény keletkezésének körülményeibe.2017 Kidsnews | All rights reserved