PlayIt-Kelet-Közép Európa legnagyobb gamer eseménye


Szöllösi Kristóf (25éves) - 4 éve

Már csak két hét, és kezdetét veszi , az Xbox One PlayIT Show Budapest! Magyarország, sőt, az egész régió legkedveltebb gamer rendezvénye november 18-án és 19-én vár rád a Hungexpo területén.

Elnézve a programokat, bárki megtalálhatja itt a számításait, akit csak egy kicsit is érdekel a számítógépek vagy a játékok világa. Találkozz kedvenc youtubereiddel, lőj egy közös képet a Trónok Harca sztárjaival, vesd bele magad a Destiny 2 és a Total War: Warhammer 2 világába, látogasd meg a Minecraft zónát, vagy tedd magad próbára a PlayIT kupa keretein belül megrendezésre kerülő CS:GO és Hearthstone versenyeken!

A PlayIT szervezői azonban nem csak a gamereket, hanem azok egész családját szívesen látják a rendezvényen, így gondoskodtak arról, hogy a show ne csak a játékosoknak, hanem minden mozgást és szórakozást kedvelő gyereknek és felnőttnek tartogasson valami érdekes programot. Lesz itt mászófal, hoki-kapuralövés, Batak-reflexfal, lastertag és sok más izgalmas sportolási lehetőség, hogy két szoros CS:GO meccs között bárki kiereszthesse a fáradt gőzt.

Azoknak pedig, akik az otthonukban is gyermekbarát, biztonságos módon szeretnének játszani, a show munkatársai a rendezvény területén segítenek a számítógépek és okostelefonok megfelelő kezelésének elsajátításában. A rendezők a korhatár-besoroláson és tartalomosztályozáson alapuló szülői felügyeleti eszközök letöltését és beállítását is vállalják, így a szülők is biztosak lehetnek abba, hogy gyermekük nem találkozik nem neki szánt tartalommal a játékokban vagy a netet böngészve.

Ráadásul a szervezők évek óta működtetnek különféle társadalmi felelősségvállalási programokat is. A „PlayIT Charity” keretein belül adományokat gyűjtenek jótékony célokra, „Game Art” néven képzőművészeti pályázatokat és kiállításokat valósítanak meg, a „Mozdulj, Gamer!” mozgalom segítségével pedig a mozgás és a sport fontosságára és szeretetére hívják fel a figyelmet.

„Fontosnak tartjuk, hogy saját lehetőségeinket kihasználva segítsünk abban, hogy a világunk kicsit jobbá váljon. Hiszünk abban, hogy adni jó, ezért indítottuk ezt a három kezdeményezést, amelyekkel a novemberi PlayIT-en is igyekszünk támogatni a fiatalokat, illetve a rászorulókat” – mondja Csanda Gergely, a PlayIT főszervezője.

Ez vár hát ránk az Xbox One PlayIT Show Budapest keretein belül, melyre mi már biztos kinézünk. És te ott leszel?2017 Kidsnews | All rights reserved