Te hogy hívnál?


kidsnews (127éves) - 4 éve

Nemrégiben mutatkozott be az első Szegeden született oroszlánkölyök, szó szerint az ország nyilvánossága előtt. Most még sokszor a nagyközönség elöl elzárva cseperedik. Erre azért van szükség mert  az anyja nem tud elég tejet adni, ezért a gondozóik segítenek be a kölyök etetésénél. Szerencsére nem kellett elvenni a kicsiket,  továbbra is anya látja el a szülői teendők legnagyobb részét, csak az etetések idejére zárják el egy kis időre őket. A 2 kg súllyal születő nőstény kölyök  szerencsére szépen gyarapodik, 3 hetesen már 3 kg-ot is elérte.

SZEGED, HUNGARY – NOVEMBER 09. 2017 – Feeding a white South African lion (Panthera leo krugeri) cub in Szeged Zoo

A nagy érdeklődésre tekintettel  az állatkert úgygondolta, hogy ismét névadó pályázatot hirdet.

A fantáziadús, de egyben jól is hangzó, „oroszlános” neveket a következő e-mail címre:  info@zoo.szeged.hu, a következő hét végéig, vagyis november 19-ig.

A kiválasztási szempontjainkról röviden: Az állatkert nem fogja kedvelni a „cuki” neveket, hiszen a kölyökből majd komoly nőstény oroszlán fog válni. Szintén kerüljük a túlságosan hosszú, nehezen kiejthető, mássalhangzókban dúskáló neveket, hiszen ezen a néven kell majd sokszor szólítaniuk a gondozóiknak.

Feeding a white South African lion (Panthera leo krugeri) cub in Szeged Zoo

Elképzelés egy  ötletes és egyedi név ami, esetleg utal az oroszlánok afrikai származására, a földrajztól a kultúráig.

A kiválasztott név beküldőjét állatkertes ajándékcsomaggal ajándékozzák meg.Forrás:

Szegedi Vadaspark

2017 Kidsnews | All rights reserved