Tükörtojás másként


kidsnews (127éves) - 4 éve

A sulis évek egyik legnagyobb gasztronómiai kihívása a reggeli és a szendvicsek unalom mentes elkészítése potom tizenkét de akár húsz éven át. Ezért mi most célul tűztük ki magunk elé, hogy ebben fogunk nektek segíteni hétről hétre.

Az első ötletünk a tükörtojás másként. A tükörtojásnál talán nincs is egyszerűbb étel reggel, mégis kihívás lehet az elkészítése, már ha valami változatos és izgalmas ételt szeretnénk napról napra reggelizni. A tökéletes tükörtojásnak a fehérje teljesen átsült, körben és az alján is opálosan fehér színű, teljesen puha, nem égett, és természetesen nem keményedett meg. Viszont a sárgája folyós.

1.

Először készítsd elő a serpenyőt. Tedd a tűzhelyre, és a legalacsonyabb erősségen, v. lángon melegedjen.

2.

Pár csepp zsírt/ olajat önts a serpenyőbe, és néhány csipet sóval sózd meg a serpenyőt. (tudom hülyén hangzik de csináld nyugodtan).

3.

Mehet bele óvatosan a tojás, csak üsd fel és rakd bele hagyd 3-4 percig sülni. Részemről egy észrevétel: Aki nem szereti a nyálkás részéket, annak ajánlott, hogy sülés közben a spatula, vagy fakanál segítségével a fehérjét húzkodja széjjel, különösen a tojássárgája mellett, de csak annyira, hogy ne szakadjon ki a sárgája, de mégis megsüljön a kettő között lévő réteg is.

Egy spatula, lapát segítségével vedd ki a serpenyőből. Határozott, és óvatos mozdulatokkal. Vagy ha tényleg tapadásmentes a serpenyőd, akkor egyszerűen csúsztasd ki a tükörtojást.

Most jön, amitől izgalmas, ha unod a sima tükörtojást, tegyél alá pirítóst, mondjuk olíva vagy egyéb olajjal kend meg, mehet hozzá egy kicsi fokhagyma, rukkolás paradicsom, ha van otthon friss bazsalikom azt is vágj a zöldségbe, és az egész tetejére érkezhet a frissen sült tükörtojás.

Jó étvágyat !

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved