Urbango


Tigirl (16éves) - 4 éve

Hallottatok már az Urbango-ról? Ha nem, akkor sem nehéz kitalálni, hogy mit is takar. Az „urban” szó a várost, a „go” pedig a „menni” -t jelenti. Tehát az Urbango egy olyan játék, ahol a várost kell bejárnod, miközben megoldod a feladatokat.

Az én családomban szinte már hagyománnyá vált a szabaduló-szoba, imádjuk az ilyen típusú játékokat. Az Urbango is olyan, mint egy óriási szabaduló-szoba, csak itt nincs időkorlát. Rendkívül szórakoztató családi program, ajánlom mindenkinek, aki szereti a játékos feladatokat. (Fontos, hogy csak kisebb csoport, 3-7 fő mehet egyszerre, mert be kell menni bizonyos feladatoknál olyan helyekre, ahova egyszerre 30 ember nem tud betódulni.)

A „szabaduló-szobát” pályának hívják, és eddig összesen 4 pályán lehet próbára tenni magunkat: Pesten, Budán, Szegeden, és hamarosan a Gellért-hegyen is. Én (eddig) csak a Pestin és Budai pályán jártam, és mindkettőt imádtam. Az nagyon tetszett, hogy nem volt semmi hasonlóság a két pálya között, a tematikájuk, a feladataik teljesen mások voltak. Én úgy gondolom, hogy a Budai pálya egy kicsit könnyebb, a kezdőknek azt ajánlom.

Az Urbango-t az teszi különlegessé, hogy az egész játék alatt kicsit olyan érzésem volt, mintha egy kémfilmben lennél. Amikor elkezditek a játékot, akkor egy kis csárdába, vendéglőbe kell bemennetek, és a jelszót kell mondanotok. Helyes jelszó esetén kapsz egy kis kezdőcsomagot, amiben találhatod a feladatokat, a játékszabályt és pár ismertetőszöveget. Ezek segítségével kell kitalálnotok az útvonalat, amin eljuttok a játék elején még ismeretlen úti célhoz.

Ám a feladatok különböző helyszínekhez kapcsolódnak, amikre utal az előző feladat megoldása. Az az egyetlen negatívum, hogy nem lehet állomásokat kihagyni, mert akkor nem tudsz továbbmenni a következő feladványhoz. Persze ha elakadtok, akkor lehet segítséget kérni telefonon. Hát nem menő? Ráadásul néhány feladatnál a megoldást SMS-ben kell elküldenetek egy adott számra! Ezek mellet pedig olyan helyeket is felfedezhettek, ahol még soha nem jártatok.

Nagyon jó csapatépítő játék, családdal, barátokkal, kollégákkal egyaránt jó buli. Urbango-ra fel!2017 Kidsnews | All rights reserved