A kellékes


Brúnó (18éves) - 4 éve

Kern András, Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész december 6-án 150. alkalommal lépett színpadra A kellékes című egyszemélyes darabban. Az előadásban Bieder Józsefet, egy színház kellékesét alakítja. A 69 éves színész előadást Eberhard Streul írta, a dramaturg pedig Parti Nagy Lajos volt.

A kezdésnél nincsen a színpadon más díszlet, csak néhány kacat, amit egy kellékes használhat. Mikor Bieder József, a kellékes bejön a színpadra, egy ideig nem veszi észre a közönséget, majd meglepődik, hogy miért vannak ők ott, hiszen aznap nincsen előadás. Egy kis idő elteltével beletörődik a helyzetbe és elkezd történeteket mesélni az életéről, a munkásságáról és a színészek világáról, amit a másfél órás előadás végéig abba sem hagy.

Kern András neve mindenki számára ismert, de talán csak az idősebb korosztály tudja, hogy milyen színész is ő valójában, hiszen a fiataloknak szánt darabokban nem ő van előtérben. A kellékes szerepében azonban minden korosztálynak megfelelő szórakozást tud nyújtani. Az előadásnak vannak pontjai, mikor a néző számára kicsit unalmasabbá válik a darab, de ezek az időszakok nem tartanak 1-2 percnél tovább, utána visszatér a megszokott humoros formátumába az előadó. Nem érheti sok negatív kritika a mutatott játékot, ahogy az előadást sem, köszönhetően főként Parti Nagy Lajos átiratának, aki szánt szándékkal Kern Andrásra írta a darabot, ezáltal a színművész könnyedén bele tudott illeszkedni a szerepébe. Nem lehet azonban azt állítani, hogy csak a dramaturg miatt lenne sikeres ez az előadás, hisz épp olyan jól elő lett adva, mint amennyire jól meg lett írva.

Maradjunk annyiban, hogy összegzésül 10 pontból 9-et mindenképpen megérdemel, bravúros megírásáért, fordításáért és előadásáért. Aki szereti a jó színházi előadást, annak mindenképpen ajánljuk a megnézését, nem fog csalódni.Forrás:

kép: youtube.com

2017 Kidsnews | All rights reserved