Grammy díjátadó


Kék Homár (17éves) - 4 éve

Bársonyosan fénylő vörös szőnyeg, bizarr és szemkápráztató ruhaköltemények, erőltetetten szellemes műsorvezetők, remek mém alapanyagot szolgáltató bakik, harsány botrányok, és persze az izgalom, hogy kinek a karrierje ível feljebb az est végére. Ez mind vár ránk a 2018-as Grammy díjátadón. Lesz itt egy csomó nagyágyú, de mielőtt belekezdenénk az esélylatolgatásba, érdemes megemlíteni, hogy be is szokták zsebelni a díjat. Solti György karmester és zongoraművész például már 31-szer örülhetett az arany gramofonnak.

Nézzük, kik azok az előadók akik nagyot tarolhatnak január 28-án.

A legnagyobb favorit egyértelműen Bruno Mars, aki hét jelöléssel vág neki a versenynek. A legjobb album (24 K Magic), a legjobb felvétel (24 K Magic), a legjobb dal (That’s What I Like), legjobb R&B előadás, legjobb R&B dal, valamint a legjobb nem klasszikus hangszerelésű lemez kategóriákban.

Itt vannak még a duplázók is, akik már bizonyították rátermettségüket, és hosszú évek állnak mögöttük a zenei szakmában.

Nagy esélyekkel indul Ed Sheeran, aki Shape of You-jával bűvöl majd el mindenkit a legjobb szóló előadás kategóriában, albuma pedig majd a legjobb pop vokál korongokkal mérkőzik meg. Többek között a Chainsmokers Kaleidoscope című EP-jével.

Pár évig csend volt a Gorillaz háza táján, viszont idén hatalmas lendülettel tértek vissza a köztudatba Humanz című nagylemezükkel, ami akár az esztendő legjobb alternatív albuma is lehet. Az intergalaktikusan cuki Andromeda című daluk pedig, a legjobb dance felvétel díjáért versenyez majd.

A metálosok is rághatják majd a körmüket az izgalomtól a képernyők előtt, hiszen a Mastodon a Sultan’s Curse című dalával robbantja fel a színpadot, abban a reményben, hogy az övék lesz a legjobb metál előadás. Emperor of Sand című lemezük pedig a legjobb rock album kategóriában esélyes.

Felsorakoznak a nyeretlen kétévesek! Akarom mondani azok az előadók, akiknek ez lesz az első Grammy gálájuk.

A mindig bájos Kelly Clarkson pop-szóló kategóriában kap lehetőséget fellépni a Love So Soft-tal. A sármőr Michael Bublé-nak pedig a Nobody But Me című lemeze méri össze erejét más pop albumokkal.Igazán friss versenyző Lil Uzi Vert, aki akár az év legkiemelkedőbb új előadója is lehet.Biztosan közületek is sokan ropták már a táncot a Feel It Still című nótára. Előadói, a Portugal. The Man formáció, ezzel a szerzeménnyel bizonyíthatja rátermettségét a legjobb pop duók/csapatok között.A Kaleo nevezetű izlandi blues-rock banda pedig a legjobb rock előadás kategóriában vihet haza szobrocskát, No Good című daluk sikeres performansza  esetén.Személyes kedvencem a mezőnyből a The War on Drugs. Az indie rock valamint neo-pszicheledikus vonalon mozgó amerikai srácok negyedik stúdióalbuma (A Deeper Understanding) esélyes a legjobb rock albumok között.

A jelöltek sora még korántsem teljes, itt találhatjátok meg az összes versenyzőt.

https://www.grammy.com/grammys/awards/60th-annual-grammy-awards

Január végén mindenre fény derül!2017 Kidsnews | All rights reserved