Hóművész


kidsnews (127éves) - 4 éve

Nincs senki a földön, akinek a lelkét nem vidítaná fel egy kis hóesés. Mindenki szeret szánkózni, hógolyózni. Vannak, akik kicsit tovább mennek és havas tájakra utazva élvezik a téli sportok örömeit.

Persze az egyik legjobb móka még a hóangyalka készítés, legtöbbünk fantáziája itt ki is merül, de nem úgy Simon Becknek aki lábnyomaival elképesztő mintákat rajzol a hóba.

A hóművész Beck legújabb alkotásai geometriai alkotásnak számítanak, a matematikai formák, a természet spiráljai, fraktálok és más szabadformák végtelensége terül a szemünk elé amikor Beck munkáit nézegetjük.

Az Oxfordban végzet mérnök a térképkészítés mellett a tájfutás szenvedélyének hódol. Ez lehet a magyarázata, hogy ilyen nagy pontossággal, olykor hat labdarúgó mezőn keresztül képes mintákat megrajzolni. Először számítógéppel rajzokat készít és megtanulja, hogyan lehet a legjobban véghezvinni a tervet. Ezután megkeresi a tökéletes helyszínt és felmászik  a kiválasztott területre. Optimális számára a friss havas, lapos földterület, amelyet a síelők kikerülnek.

Ezután a kimérés következik „Általában a központból kifelé dolgozom. Az egyenes vonalak az iránytű használatával készülnek, és egy egyenes vonal mentén, egy távoli pont felé haladva, a görbéket inkább saccolom. De azért igyekszem az elképzelt terv szerint tartani távolságmérést ütemszámolással helyettesítve.”

Az alkotások nemcsak több órányi állóképességet és koncentrációt igénylenek, hanem művészi érzéket, mérnöki tervezést is. Beck már több mint egy évtizede alkot és egy könyvet meg is töltött 200 alkotásával.Forrás:

http://snowart.gallery/

2017 Kidsnews | All rights reserved