Jackie Chan a jófiú


kidsnews (127éves) - 4 éve

Jackie Chan – születési nevén Chan Kong-sang – Oscar-életműdíjas hongkongi színész, harcművész, harckoreográfus, kaszkadőr, komikus, rendező, producer, forgatókönyvíró, énekes és vállalkozó. 1954. április 7-én született Hongkongban. Akcióhős létére gyűlöli az erőszakot. Ő az az ember, akiben alig találni olyan csontot, ami még sosem törött el, mert filmjeiben a kaszkadőrmutatványokat is ő csinálja. Összegyűjtöttünk 10 olyan információt, amelyet feltehetően nem tudtál róla:

1.,

Általános iskolai tanulmányait a Hongkong-szigeten lévő Nah-Hwa nevezetű általános iskolában kezdte el, ám miután megbukott elsőben szülei kivették az iskolából. Nem vette komolyan a tanulást, egyszer azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb hiba, amit az életében elkövetett az az volt, hogy nem fektetett kellő hangsúlyt rá.

2.,

Többször bántalmazták társai gyerekkorában, amíg el nem kezdett harcművészetet tanulni és meg nem tanult kiállni magáért.

3.,

Fiatal korában kidobóként is dolgozott, de egy komolyabb verekedés után otthagyta ezt az állását.

4.,

Iskolai évei alatt énekórákat is vett, mint énekes előadóművész az 1980-as években jelent meg a nagyközönség előtt.  Első lemeze az 1984-ben kiadott Thank You nem csak Hongkong-ban, hanem egész Ázsia szerte nagy sikert aratott. Lemezei kantoni, mandarin, japán, thai és angol nyelven is megjelentek.

Rendszeresen énekel filmzenéket is és a 2007-ben kiadott We Are ready című dala lett a 2008-as nyári olimpia hivatalos visszaszámláló dala, majd az Olimpia záróünnepségén előadta a Hard to Say Good bye című dalát.

5.,

Igen jól áll neki Adele Rolling in the deep című dala

6.,

Mindig is szeretett volna példakép lenni a gyerekek számára, ezért sokáig visszautasított minden olyan szerepet, ahol negatív karaktert kellett volna alakítania, és filmjeiben soha sem volt erős káromkodás, ami miatt a Csúcsformában című film rendezőjével rengeteg vitája volt.

7.,

2004 óta az UNICEF jószolgálati nagyköveteként szólal fel az állatkínzások ellen, a természetvédelem mellett.

8.,

Hét nyelven is beszél többek között thai, kantoni, mandarin nyelven de megtanult angolul és gyerekkorában a francia is jól ment neki. Elmondása szerint angolul country dalokból tanult meg.

9.,

Legújabb küldetésének tekinti, hogy leszoktassa a kínai embereket az állati eredetű csodaszerekbe vetett hitről, például azáltal, hogy elhiteti velük: a rinocéroszszarv nem növeli a potenciát, viszont ez a hit egy teljes fajt kipusztíthat.

 

10.,

Hitvallása szerint megpróbál jó dolgokat tenni minden nap, mert ha mindenki hasonlóan cselekszik, a világunk jobb lesz tőle.Forrás:

cikk

 

2017 Kidsnews | All rights reserved