Jade Hameister, a ˝Jégkirálynő˝


Naan (17éves) - 4 éve

Jade Hameister nem szenved hiányt azokban a tulajdonságban, amik ahhoz kellenek, hogy méltán legyen híres a világ szinte minden pontján. Ez a lány csupa kitartás, erőnlét és küzdés.

Jade Hameister egy 16 éves melbourne-i fiatal. Az ausztrál lány már gyerekkora óta érdeklődik a szabadtéri mozgás és az aktív sportok űzése iránt.

Jade lelkesen támogatja a tehetséges fiatal lányokat és próbálja nekik megteremteni a lehetőséget arra, hogy megmutassák, mire képesek. Ezen kívül pedig fel szeretné hívni a figyelmet a globális felmelegedés negatív hatásaira, amik károsítják a Föld gyönyörű, de törékeny sarki régióit. Szeretné megmutatni a lányoknak, hogy nem csak a külső számít, fontosabb a testünk és az tudatunk harmóniájára és teljesítményére fókuszálni, felfedezni azokat a hihetetlen lehetőségeket, amiket tehetünk a földünkért.

Jade mindössze 12 éves volt, amikor teljesítette az Everest alaptáboráig tartó utat. Ezen a kalandján ismerkedett össze két hölggyel, az egyikük egyedül síelt a Déli-sarkon, a másikuk pedig az első nő volt, aki oxigénpalack nélkül mászta meg a világ legmagasabb pontját. A két hölgy inspirálta Jade ekkor döntötte el, hogy felkutatja mind az Északi-, mind a Déli-sarkot. Ezt a programját elnevezte Jade’s Polar Quest-nek. Ezen kezdeményezésének keretein belül 1000 km-t fog megtenni a Föld legszebb és legszélsőségesebb területein, ami 3 hónapot jelent jégen síléccel.

Szeretett volna példát mutatni az embereknek, hogy ne a házban üljenek, hanem menjenek felfedezni. 2016-ban:

 

  • mindössze 2800 ember mászta meg a Mount Everestet (ez sokkal elmarad a korábbi évektől)
  • csak nagyon kevés túrázó teljesítette a ˝Big Three polars˝ (a három nagy sarok) expedíciót
  • csak mintegy 230-an vállalkoztak az Antartktisz-Déli sarok útra

 

2016 áprilisában a legfiatalabb ember lett a történelemben, aki eljutott sível az Északi-fokról az Északi-sarkra. Ezzel kiérdemelte az Ausztrál Geográfiai Társaság ˝az Év Fiatal Kalandora˝ címet.

Ezt az utazását a National Geographic is megörökítette egy dokumentumfilmben, amit a világ 170 országában sugároztak.

2016 augusztusában beszélt a TED Talk érdekes, inspiráló előadássorozatában. Majd 2017. elején előadást tartott 12 000 diáknak Melbourne-ben, Brisbane-ben és Sydney-ben az ImagiNATION nevű kezdeményezés keretein belül.

2017 júniusában ismét beírta magát a történelembe, amikor is bármilyen külső segítség nélkül 550 km-es túrát tett a grönlandi jégsapkákra. Ezzel ő lett a legfiatalabb nő, aki ezt elmondhatja magáról.

A National Geographic újabb dokumentumfilmet készít Jaderől. A várhatóan 2018-ban megjelenő filmben bemutatják a grönlandi és a Déli sarki expedícióját.

Szerintem ez az egészen elképesztő kitartással rendelkező, ambíciózus lány nagyon különleges, mert míg a sok hozzá hasonló társa a Snapchat különböző új funkcióit fedezi föl, addig ő bejárja földünk legveszélyesebb helyeit. És akármennyire fázik a hideg Északi-sarkon, fáradt a grönlandon megtett 500-adik km-e után vagy a szélsőséges időjárással küzd a hideg délen, ő nem adja fel. Csak megy tovább és el akarja érni a céljait.

Hatalmas gratula neki. RESPECT!Forrás:

jade hameister

2017 Kidsnews | All rights reserved