“Kurisumasu ni wa kentakki!” – Karácsonyra Kentuckyt


kidsnews (127éves) - 4 éve

Bármilyen meglepő Japánban is van karácsony, de mivel a lakosság csupán 1 százaléka keresztény, így biztosan kimondhatjuk nem vallási indíttatásból ünneplik.

Náluk egyfajta extra Valentin napként funkciónál, és mivel rém ciki egyedül ünnepelni, ezért már hónapokkal december 24-e előtt nagy tömegben lepik el a netes párkeresőket, nehogy egyedül kelljen eltölteni az ünnepet.

A szigetországban, a kezdetben meglehetősen veszteségesen üzemelő KFC, 1974-ben reklámkampányba kezdett azzal a szlogennel, hogy „Karácsonyra Kentuckyt!“. Ez az ötlet akkora sikert aratott, hogy a marketingesek vezetője tuti a mennyországába került.

Mára ez a reklámkampány a karácsonyt és a KFC csirkéit összetartozó fogalommá gyúrta, így hetekkel előre kell leadni a rendelést, ha ilyen hagyományokkal rendelkező ételre támadna kedve valakinek.

Az, hogy tortát esznek édességként már nem is annyira furcsa, hiszen erre sokfelé van példa a világban. Ők viszont a szeretteik helyett, tanáraikat és munkatársaikat lepik meg ajándékkal ezen a napon.

Amit még érdemes külön kiemelni náluk az a fények használata. Ebben még a világlátott utazók is nagyrészt Észak-Amerikát gondolják nagyhatalomnak, de csak addig, amíg nem jártak Japánban az ünnep idején.

A japánok nemcsak a fákat és házakat világítják ki, hanem gyakorlatilag mindent, amit csak lehet. Az egyik legmeggyőzőbb ilyen látványosság a Starlight Garden, ahol több millió kis világító testet helyeznek el, hogy zenére komponált műsort adjanak elő a karácsonyi hangulat jegyben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved