Néha lehúz, de gyakrabban fel


BO TI (19éves) - 4 éve

Beszélgessünk egy kicsit a függőségünk forrásáról, a szüleink bankszámlájának rémálmáról, a mindennapos kihagyhatatlan tevékenységünkről, a világ egyik legsikeresebb telefonos játékáról: a Clash Royale-ról.

Felnőttek, szülők, tesók, gyerekek! Mindnyájunk számára ismerős az a látvány, ahogyan egy ember fejét előre hajtva, derékszöget képezve a mellkasával mélyen elmerül az általa imádott kis kütyüjében. Nyilvánvalóan felmerül a kérdés mindenkiben, hogy mi olyan érdekes, mi tudja ennyire összpontosítani a figyelmünket?

Hölgyeim és uraim! Engedjék meg, hogy bemutassam 2016 és 2017 egyik legsikeresebb telefonos játékát, a Clash Royale-t. A Clash Royale legelső verziója 2016. január 4-én látott napvilágot. A híres, finn származású Supercell cég nevéhez fűződik a játékunk, aki már a Clash Royale előtt bebizonyította azt, hogy tud maradandót alkotni. Az ő nevükhöz fűződik a Clash of Clans, a Hay Day és a Boom Beach is. A játék kiadása után 12 órával már, el is foglalta jólmegérdemelt első helyét a letöltési és a bevételi dobogón is egyaránt.

 

Mi is az a Clash Royale?

A Clash Royale, egy stratégiai játék, melyben az a cél, hogy lerombold ellenfeled tornyait, vagy több tornyát rombold le, mint ő neked.  A vetélytárs tornyaira a legjobb orvosság az általad összeállított „kártyapakli”, és annak tartalma. A kártyákat a csatamezőre helyezve kell játszanod és mihamarabb megsemmisíteni az ellenfeledet. Amennyiben győzünk konkurensünk felett, a játék trófeákat ad nekünk. Minél több trófeád van, annál magasabb arénákban kerülsz, ergo annál jobb ellenfeleket kapsz. A végén te is megajándékozhatod vesztes ellenfeledet egy pár röhögő, síró, vagy akár egy „Thanks!” emote-tal is, ha már trófeát nem kapott.

A győzelmet követően ládákat kapsz, amiket pár óra alatt kinyit magától a játék. Ezekből a ládákból nyithatod ki a kártyáidat és fejlesztheted őket, ha összegyűlt a szükséges mennyiség.A Supercell, nyilvánvalóan nem volt olyan ostoba, hogy úgy csinálja a játékot, hogy az ne hozzon napiszinten minimum egy űrrakéta építési költségeinek megfelelő pénzmennyiséget. Ezért rakták be a jóval értékesebb ládákat a boltba, amiket csaták után nagyon-nagyon ritkán kapsz. Ezeket természetesen egy nagyobb budapesti lakás áráért már ki is vásárolhatod és egyből hozzá is juthatsz a tartalmához. A ládák vásárlását elég nehéz megállni, pláne akkor, amikor valami leértékelés van. Általában ekkor még a legspúrabb ember is beadja a derekát és hajlandó az ebédpénzét elkölteni egy legendary chest-re.

Természetesen nyílik lehetőség arra, hogy a haverokkal együtt legyünk. A Clash Royale közhelyeket klánoknak hívjuk. Ezek a klánok lehetőségek végtelen tárházát nyitják meg előttünk. A klántagok minden pénteken egy ún. Clan Chest-et kapnak, ami tíz szintes. Minél több koronát gyűjtenek bele a klántagok, annál magasabb szintű lesz a chest és annál több kártya lesz benne, ha kinyitjuk.

Személyes vélemények, meglátások:

Jómagam eléggé elkötelezett Supercell fan vagyok, 2013 óta játszom a Clash of Clans néven futó játékkal és 2016 márciusától Clash Royale-ozok. A játék már a legelején nagyon megfogott, világéletemben szerelmes voltam a kártyajátékokba és itt volt a nagy lehetőség.

Hamar rájöttem, hogy igazából kb. annyi affinitásom van a játékhoz, mint kedvem metrópótló autóbuszokkal szelni a várost. Ki gondolta volna ezek után, hogy azóta sem áll fényesen a szénám a játékon belül. Most pedig 1 perc néma csend az olyanoknak, mint én, akik több mint másfél év játéktapasztalattal még mindig nem ütötték meg a Legendary Arena-t. Számomra a játék egy pár meccs után megunható, nem tudom olyan sokáig élvezni, mint mások, lehet ebben kéne keresni a játékban való silány teljesítményem forrását. A 2v2 sokkal jobb, pláne ha egy kedves barátoddal játszol, viszont annak a játékmódnak semmi tétje nincsen és természetesen mindig a társad okolandó a vereség miatt. Ismerős ellen nem szabad játszani!

Saját tapasztalatból merítve ki merem jelenteni, hogy legyen szó testvérről, barátról, vagy csak egy random emberről, aki melletted ül, a nyertes-vesztes barátsági viszonya hasonlóan romlik, mint az idegrendszered állapota a tizedik, Elit Barbár + Hog + Rage spell deck után. Én nagyon hiányolok egy clan battle módot, ahol más klánok ellen lehetne játszani úgy, hogy mondjuk, mindenki kap egy szintjének megfelelő ellenfelet, azzal kell lejátszani 3 meccset és gyűjteni a koronákat. Értelemszerűen a több koronát szerző klán győz és valami chest jutalom ott is lehetne minden klántag számára. A fejlődés sajnos magasabb szinteken már elég lassú, de ha az ember sokat játszik, meg adakozik a klántársainak, akkor egész tűrhető. Egy szó, mint száz a Supercell akármilyen játékot csinál az mindig sikeres, de itt van a mi kedves Clash Royale barátunk, ami nemcsak a világ egyik legsikeresebb játéka, hanem maradandó is.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 Forrás:

clashroyale.com

2017 Kidsnews | All rights reserved