Radics Gigi reflektorfényben


kidsnews (127éves) - 4 éve

Radics Gigi a hatodik Megasztár győztese. A versenyt mindössze 15 évesen nyerte meg 2012-ben, tehetségét édesapja ismerte fel és szervezett neki még gyermekkorában zenekart. Első slágere a „Vadonatúj érzés” 10 hétig vezette az összesített rádiós játszási listát. Ugyanebben az évben lépett fel a híres Montreux-i Jazz Fesztiválon Quincy Jones meghívására, 2013-ban az olasz Auditorium di Milano hangversenytermében szimfonikusokkal, később a Bécsi Állami Operaházban. 2015-ben az István a király rockoperában osztották rá Réka szerepét. Volt meghívott előadó Genfben a Világgazdasági Fórumon is, valamint a világhírű New York-i Carnegie Hall-ban énekelt a Havasi produkció keretében. 2017-ben a magyar Forbes magazin a Top 21 legértékesebb híressége közé választotta.

Karácsonykor a Álomutazó szuperprodukcióban láthatják a szerencsések. Ebből az alaklomból beszélgettünk Gigivel a Heti menő arcunkkal. Gigi a darabban telemarketinges értékesítés koronázatlan, később koronázott királynője, akik több Agyturbót ad el, mint amennyit valaha gyártottak.

kidsnews.hu:Az álomutazónak nem titkolt célja, hogy egy kicsit elgondolkoztassa a mostani szülőket arról, hogy mennyi időt töltenek magukkal és milyen kevés idő marad gyerekeikre és a családjukra. Mennyire fontos neked a családod?

Gigi: Szerintem rólam mindenki tudja a kezdetektől, hogy a legfontosabb és legértékesebb dolog az életemben a családom. Azért is vállaltam el az Álomutazó mesemusicalben Reklám Marcsi szerepét, mert egy olyan történetet mesélhetünk el a mostani családoknak, ami bár a jövőben játszódik, mégis a jelen problémáiról szól. Szerintem valahol már most is a darabban megfogalmazott problémával küzd az emberiség. A történet ugyanis a felgyorsult világról, a szeretet és igazi kapcsolatok, érzések elmúlásáról szól, az eltávolodásról. De persze a történet végére kialakulnak az igazi értékek, a család és az érzelmek fontossága, ráébred mindenki arra, mi is az, ami igazán fontos. Nagyon tanulságos történet ez, szerintem a családok egyik tagja sem fogja megbánni, ha elmegy megnézni a két ünnep között.

Nagyon korán felfedezte édesapád a tehetségedet és te gyakorlatilag (ha jó tudom) hat éves korod óta koncertezel?

Igen, 6 éves voltam mikor műtötték apu hangszálait és már nem tudott énekelni, akkor már csak zongorázott inkább. Én meg gondoltam egyet, és ráénekeltem az egyik alapra, amit játszott a másik szobából, kitaláltam valami dallamot, neki pedig nagyon megtetszett. Azonnal tudta, hogy velem foglalkozni kell, onnantól kezdve nagy figyelmet fordítottak anyuval együtt a zeneiségemre, hogy tanulhassak. Már akkor elvittek zeneiskolába, 8 évesen már a 14 évesekkel jártam egy osztályba, és apu zenekart is alapított nekem. Nagyon szerettem azt az időszakot, pedig ez visszagondolva a küzdésről is szólt, bár én nem éreztem annak. Sokszor jártuk az országot és énekeltem különféle fesztiválokon akár ingyen is, duci kislányként, csak azért, hogy megismerjenek valamennyire.

Mennyire hagyott neked mindez gyerekkort? 

Erre mindig azt szoktam mondani, hogy nekem a zene volt a gyerekkorom, és a felnőttkorom is az. Gyerekkorban szerintem az a fontos, hogy hagyjuk a gyerekeket kibontakozni, hogy legyen idő arra, amire szükségük van. Nekem a zenére volt szükségem, akkor éreztem jól magam, ha gyakorolhattam, az volt a sikerélmény, ha például megtanultam egy-egy új Cserháti dalt. Már kiskoromban is jó volt látni, ha valakinek tetszett, ahogy előadom ezeket a dalokat. Vannak olyan gyerekek, akiknek a sport játszik szerepet az életükben van, akinek a zene és van, akinek teljesen más dolgok. Mindenkinek az a normális, amiben felnőtt. Ettől függetlenül én is ugyanúgy játszottam a többi gyerekkel, csak éppen nekem nem a biciklizés volt a legkedvesebb hobbim, hanem az éneklés.

 

Mi volt a te gyerekkori álmod?

Az nagy álmom volt például, mikor először kaptam Beyonce neve alatt futó parfümöt, hogy egyszer nekem is legyen ilyenem. Emlékszem mennyire akartam egy Radics Georgina parfümöt, de akkor ez nagyon viccesnek tűnt. Aztán most már második éve sikeresen működik a saját nevem alatt futó illatom és erre nagyon büszke vagyok. Csoda jó dolog, hogy minden, amit elképzeltem kislányként az most szépen lassan teljesül. Lefogytam, énekesnő lehetek és bár rengeteg munkával, de azt gondolom jó úton haladok a többi álmom beteljesüléséhez is.

 Mennyire tudtál érte küzdeni és volt-e olyan, ami megvalósult?  És olyan, ami nem ?

Van olyan álmom is ami még várat magára, azt gondolom mindig kellenek célok és semmi nem megy könnyen, de a kudarcok csak megerősítik az embert. Ha anno nem indulok neki harmadszor is a Megasztárnak, most nem tartanék ott ahol. Bár az első két kiesés kudarc volt, de megerősített, ezért még többet gyakoroltam, még többet készültem és végül sikerült nyerni. Soha nem szabad feladni, muszáj dolgozni a sikerért.

 

Azt tudjuk, mert korábban több helyen is nyilatkoztad, hogy Biance-vel közös éneklés egy szuperálom, de vannak kis, hétköznapi álmok is az életedben?

Felnőttként nekem már inkább céljaim vannak, gyerekként álmodoztam. Azt gondolom a legbizarrabb álom, elképzelés sem megvalósíthatatlan, csak az utat kell hozzá megtalálni. Hál’ istennek a családom és a barátaim a stábom is egyúttal, az ő támogatásukkal és segítségükkel küzdöm magam előre, úgy érzem sok álmom most is teljesül nap mint nap, de még sok van előttünk és ezért dolgozunk is keményen.

Varga Viktorral  Ti reklámozzátok az alvásmentes világot az Álomutazó daraban dalaitokkal, mennyire tetszene neked egy alvásmentes élet?

Nekem kifejezetten szükségem lenne ilyen szerkezetre, mint amilyet reklámozni fogunk Viktorral együtt, ez az Agyturbó, ami feltölti az embereket, mint egy elem. Tapasztalom, hogy sokszor tényleg kevés egy nap alatt a 24 óra, sokfelé kéne szakadni, ha minden feladatot szeretnék jól elvégezni és akkor még a saját dolgaimról, amelyekre egy nőnek szüksége lehet, még nem is beszéltem. De persze minden csak akarás kérdése, ezért úgy egyeztetjük a dolgainkat, hogy például edzeni mindig legyen idő.

Azt már tudjuk, hogy az álomutazóval fogod tölteni a karácsony utáni napokat, de milyen terveid vannak szentestére, hogyan töltöd te a karácsonyt és milyen lenne neked az álomkarácsony helyszíne és kik lennének melletted?

Nekem minden karácsony álomkarácsony. A szűk család, a barátok, finom ételek és a gyönyörű fa, illatok elég ehhez. A meghitt karácsonyi hangulatnál nem kell több nekem. Idén nem lesz hosszú a karácsony, hiszen december 26-án már indul is az Álomutazó a Bok Csarnokban.

Sok ember tesz fogadalmat szilveszter éjjelén. Neked lesz újévi fogadalmad, és ha igen, mi?

Nem, számomra sokkal inkább a következő évi célokról szól, ezeket szoktam magam elé állítani, nem fogadalmakat.

 2017 Kidsnews | All rights reserved