Ronaldo vs. Messi 5-5


Naan (17éves) - 4 éve

A L’Équipe francia újság december 7-én, Párizsban rendezte meg a 2017-es Aranylabda díjátadó gálát, amelyen a portugál Cristiano Ronaldo érdemelte ki a 2017-es év legjobb focistájának járó díjat.

A Real Madrid klasszisa 946 ponttal végzett az élen Lionel Messi (670 pont) és Neymar (361 pont) előtt, ezzel megszerezte pályafutása 5. aranylabdáját, amivel beérte Messit, aki szintén 5 alkalommal gondolkodhatott a köszönőbeszédén. Jelenleg ők ketten a legeredményesebbek ebben a tekintetben, megelőzve Johan Cruijff-t, Marco van Bastent és Michel Platinit (3-3-3 győzelem). A portugál a 2017-es évben sok kupát zsebelhetett be. Bajnokok Ligája elsőségét, Spanyol bajnoki címét, valamint

Európai és Spanyol szuperkupa győzelmét látva nem meglepő, hogy őt gondolták a legjobbnak.  A díjátadó után interjút adott a francia szaklapnak, amelyben elég megosztó mondatok hangzottak el.

„Nem látom, hogy bárki is jobb lenne nálam, vagy olyat tudna csinálni, amit én nem tudok. Viszont vannak olyan dolgok, amikre más nem képes. Nincs nálam sokoldalúbb játékos. Én vagyok minden idők legjobbja.”

Ronaldo az elmúlt 5 évben 4 Aranylabdát nyert, az elsőt pedig még 2008-ban még a Manchester United játékosaként.

„A rivalizálásunkon Messivel nem igazán szoktam gondolkozni. Talán tudat alatt. Magam vagyok önmagam motivációja. Magam ellen küzdök, magamon akarok túltenni.”

A legutolsó Aranylabdás, aki nem Messi és Ronaldo, Kaká volt, a díjat még a Milan játékosaként kapta. Azóta az argentin és a portugál zsenik legyőzhetetlennek bizonyultak.

 „Nem hittem volna, hogy utolérem, mert miután megnyertem az elsőt, ő nyert négyet. Azt gondoltam, nehéz lesz egyenlíteni. Nem tagadom, szomorú voltam és dühös. Elmentem a díjátadókra, de sosem nyertem. Még demotivált is. Nem akartam többé elmenni csak a fotó kedvéért.”

CR7 jövőre akár le is előzheti a ˝Bolhát˝, de ehhez lesz neki néhány szava…Forrás:

kép: assets.espn.go.com, i.ytimg.com guardian.ng

2017 Kidsnews | All rights reserved