Spórolás karácsonykor?!


kidsnews (127éves) - 4 éve

Bár napjaink karácsonya kapcsán ritkán jut az ember eszébe a spórolás, mi most mégis ehhez adunk nektek egy-két jó tanácsot Zsebre megy rovatunkban. Mielőtt elmenne a kedved már az ötlet felvetésétől, szeretném előre leszögezni, hogy a spórolás nem jelenti a rögtön a Twist Olivér szintű életminőséget, csak néhány okos ötletet, hogy ne költs feleslegesen.  Szerte a világban felmérések mutatják, hogy az emberek többsége legalább kétszer annyit költ karácsonyra, mint eredetileg tervezte. Fontos, hogy képesek legyünk szem előtt tartani: a karácsony egy ünnep, ami egyrészt néhány napig tart, másrészt nem az ajándékozásról kellene, hogy szóljon. De jöjjenek a tippek:

1.

Jó, ha újra és újra figyelmezteted magad, a karácsony nem költekezési maraton és nem is ajándék átúszási verseny. Szóval a keresztény kultúrkörben középpontban Jézus születése és ünneplése áll ezen az ünnepen.  Ha nem vagy vallásos, vagy nem vagy keresztény, gondolj az ünnepre, mint a szeretet ünnepére a tél közepén.

2.

Krisztus követőit rendszerint említik Krisztus szolgájaként, itt az alkalom, hogy te is magádévá tedd 😊 Karácsony lévén segíts otthon, takarítsd ki külön kérés nélkül a szobádat és mondjuk vállalj más helyiségeket is 😊 Ezzel leginkább bosszúságot spórolsz meg a szüleidnek!

3.

Mindenképpen készíts tervet a költéseidhez és ezt igyekezz tartani is a vásárlás alatt, így nem tudsz pillanatnyi benyomások alapján túlköltekezni.

4.

Vásárolj praktikus ajándékokat a szeretteidnek és kérj te is azokat.

5.

Készíts te magad csomagolópapírt, festheted, színezheted, bármilyen kreatív ötlet biztosan beválik.

 

6.

Minden évben iszonyatos mennyiségű ételt dobnak ki a családok karácsony után. Szervezd meg, hogy a család elossza, kinél-milyen menü legyen, így mindenkinek jut a kedvenc falatokból, de nem megy kárba, mert három nap alatt nem tudtátok megenni az összes finomságot.

7.

A fa díszítését simán meg lehet oldani a konyhában található dolgokból.  Például szeletelj narancskarikákat és akaszd fel a fára, nemcsak csodaszép, de remek illatot is ad a fával közösen. Emellett a mézeskalács és habcsók díszítések is igen ötletesek és a családdal karöltve együtt elkészítve még értékesebbé válik, mind az egyedisége, mind a minőségi időtöltés miatt.

 

Ugye, hogy nem is olyan nehéz?2017 Kidsnews | All rights reserved