Mondj egy történetet-sztorikocka


kidsnews (127éves) - 4 éve

Az ember nem tudja mit is akar egy Sztorikocka elnevezésű társasjátéktól. Gondolja, hogy jó móka, de nehéz elképzelni mennyi ideig fog lekötni és mennyire teszi izgalmassá a vele eltöltött időt.

Amikor először kezembe vettem a Sztorikockákat meglepett, hogy mennyire minőségi. Előtte egy pillanatig sem merült fel bennem, hogy kilenc kocka esetében pontosan milyen elvárást is kellene az támasztanom a megjelenésük kapcsán, de ezek a kockák most már fel is tették azt a bizonyos lécet.

Igényes, praktikus dobozban jól kimunkált, nívós anyagból készült kockákon nagyon szellemes kis vonalrajzokkal találkozunk játék közben. Apropó praktikusság, ez ennél a játéknál nagyon fontos, merthogy nagyon gyorsan válik majd a család, baráti társaságod kedvencévé, több okból is.

Az egyik, hogy nincs helyigénye a játéknak, szóval zsebedben, sulitáskában, igazából bárhol elférnek a kockák. Másik, hogy a játékként sem szükséges hozzá hely. Ha akarsz asztalnál, padon, földön, a fűben, vagy éppen az orvosi váróban is tudsz vele játszani, és ennek rengeteg haszna tud lenni.

Harmadik előny, hogy rövid, pörgős, és nagyon-nagyon vicces. Ebből kifolyólag a hétköznapok legkedveltebb esti társasjátékává tud előlépni villámgyorsan. Mert nem baj, ha csak vacsi közben, illetve után van tíz perce a családnak, vagy a suliban egy unalmasabb szünet is pont elég lesz egy, de ha gyorsak vagytok akár még két körre is. Útóljára hagytam a legeslegnagyobb előnyét a játéknak és ez te és a történeted vagytok.

Szóval a játék lényege a sztori, amit a képekre nézve kitaláltok. Azt, hogy milyen szabályok között teszitek az szintén a ti döntésetek, mi kezdtünk a legegyszerűbb módon. Dobtunk, majd a játékosok egymást követően vettek egy kockát és a kép által ihletve folytatták az előző játékos meséjét. Aztán csavartunk rajta és az első játékosnak végszavazni kellett az őt követő gamernek, na ez már igazán cifra meséket eredményezett. Amikor kicsit bonyolítani szerettük volna, akkor először kidobtuk a történet szereplőjének karakterét, hogy ennek megfelelően kelljen tovább mesélni, utána már helyszínt és karaktert is dobtunk mielőtt elkezdtük a mesénk.

Volt, amikor már nyolcan-tízen is összegyűltünk a játékhoz, ilyenkor beledobtunk még a cselekvéseket ábrázoló Sztorikockát is, merthogy azt is érdemes tudni, hogy nem csak az alap játék létezik, hanem számtalan egyéb változat is, így ha többen vagytok, vagy csak csavarni akartok a sztorin, akkor érdemes ezeket összekeverni – nem mintha a 9 kocka, mindegyiken 6 különböző képpel nem eredményezne kombinációs lehetőségek millióját.

Egy szó, mint száz több ember, több kiegészítő kocka csak segíti a szórakozásotokat. Következésképpen a játék megunhatatlanul szórakoztató, bárkivel, bármikor, bárhol játszható, ennélfogva tényleg csak ajánlani tudjuk.

Jó sztorizást nektek (is)!

A társasjátékozás élményét a Gémklub Kft. támogatásának köszönhetjük.

 2017 Kidsnews | All rights reserved