Tippek, ötletek karácsonyra


Aurora (14éves) - 4 éve

Unod már a szokásos zöld, piros, fehér kombót? Légy merész! Válaszd ki a kedvenc színeid, és díszítsd fel úgy a lakásod, ahogy tetszik. Rengeteg színben kaphatók karácsonyi felszerelések, kiegészítők és mindegyiknek megvan – még a különböző színek ellenére is – a karácsonyi hangulata.

Idén nálatok lesz a családi vagy baráti karácsonyi összejövetel? Itt van pár dolog, ami biztos felejthetetlenné varázsolja ezt a karácsonyt!

Forró csoki: Ezt a meleg és nagyon szuper finomságot van ahol kakaóból valahol meg igazi csokiból készítik. Aki szereti, annak mind nagy kedvence és akárhogy is készíted, mindenki szívesen megiszik egyet egy hideg téli estén. A csoki vagy kakaó mellé kiválóan passzol a fahéj, a csillagánizs sőt, aki szereti még a chili is.

A gyerekek kezdenek unatkozni, és a felnőttek is egyre feszültebbek? Irány a város! Menjetek el korcsolyázni együtt. Szerencsére majdnem minden korcsolyapálya mellett lehet korit bérelni, ha nem mondanád el nekik a meglepetést. Az együttlét alatt garantáltan fergeteges lesz a hangulatotok. Ha sajnos nem fér bele, vagy senkinek sincs kedve jégre menni, egy karácsonyi vásárnál nincs is hangulatosabb! Nem feltétlen a pénzköltés, inkább a csodás karácsonyi együttlét miatt kihagyhatatlanok a vásárok.

Szuper dolgok télen is!

Sült gesztenye. Krém formájában vagy épp egyészben sütiben vagy csak úgy magában, isteni ez a meleg finomság. Otthon is könnyen elkészíthető, csak be kell irdalni a gesztenyéket, majd egy tepsiben szétteríteni őket. Érdemes egy kis vízzel fölönteni a tepsit, hogy ne égjenek meg. A csoki fondantozáshoz a gesztenyét is kiválóan lehet használni sok más finomság mellett.

Csipkebogyó. Ez az apró kis termés, bár nem látszik rajta, de egy C-vitamin bomba. Lekvárnak, teának is nagyon finom, de a legjobb és legegészségesebb frissen a bokorról szedve. Érdemes nem autóút mellett eszegetni, mert sokkal jobb por nélkül.

Ízletes süteményeket is készíthetünk belőle, a minden mentes sütemények egyik kedvelt alapanyaga.

Zöld cardamon. Ez a nem mindennapi fűszer inkább az édes, legfőképpen csokis ételekhez megy. Nagyon finom karácsonyi ízvilága van, és még az általános sütikbe is passzol. Bejglibe, mézeskalácsba, forró csokiba, forralt borba.

Cake pop: ezt az édességet borzalmasan egyszerű elkészíteni, de nem az íze kárára. Kekszet vagy maradék süteményt össze kell morzsolni, majd egy kis folyadékkal összegyúrni. Olvasztott csokiba mártani és egy hurkapálcára szúrni. Sok finomsággal lehet díszíteni (aszalt gyümölcsök, magok), sőt még névre szólóra is készítheted! Egy meleg ital mellé, miközben a “Reszkessetek betörők!”-et nézitek a családdal kiváló társaság.2017 Kidsnews | All rights reserved