Top 10 Családi karácsonyi film


Orbók Réka (22éves) - 4 éve

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nálunk anyuval mindig nagy a vita, hogy milyen filmeket nézzünk karácsonykor. Persze sokat láttunk már, a legjobbakat újra is nézzük, de mindig jól jön, ha valaki ajánl valami klassz egész estés mozit. Ezért segítségül megalkottam nektek a Top 10 családi karácsonyi film listát, amelyen találhattok népszerű, „tipikus” karácsonyi filmeket és néhány kevésbé ismert, de garantáltan jó alkotást is

10,

Reszkessetek betörők széria

A majdnem mindenki által ismert Kevinről szóló film, azért került az utolsó helyre, mert én személy szerint kicsit meguntam, hisz minden évben leadják, de attól még jogosan lehet valakinek kedvence ez az alkotás. A film arról szól, hogy mi is történik, mikor egy gyerek álma valóra válik és egyedül hagyják a szülei, a testvérei és a rokonai karácsonykor. Ha arra kerül a sor, hogy két felnőtt betörővel kerül szembe, akkor vajon túl jár e az eszükön?

9,

Kőkemény család (2005)

Nem egy tipikus karácsonyi film, mégis fantasztikus családi vígjáték. A Stone család alaposan megválogatja tagjait, mondhatni senki nem elég jó a fiúknak, aki magával hozza a karácsonyi ünnepségre az új barátnőjét. A család nem rejti véka alá véleményét, így rengeteg konfliktus bontakozik ki. Egy tipikus könnyed családi vígjáték karácsony előttre vagy utánra.

8,

Aludj csak, én álmodom (1995)

Ugyan nem egy tipikus mai film, mégis egy nagy kedvenc lehet Sandra Bullock főszereplésével. A sztori szerint Lucy (Sandra Bullock) metrójegyeket árul, majd egy nap megmenti annak a férfinak az életét, akibe már távolról beleszeretett, hisz minden nap látták egymást. Sajnos Peter kómába esik és mikor Lucy meglátogatja a kórházban a nővér, mint a fiú barátnőjét mutatja be Peter családjának. A család rögtön befogadja és Lucy boldognak érzi magát, hogy nincs egyedül. Persze, ha ez még nem lenne elég bonyodalom, akkor képzelhetitek mi történik mikor felbukkan Peter helyes bátyja…

7,

Excsajok szelleme (2009)

Connor (Matthew McConoughey) igazi nőcsábász, aki ahogy megérkezik öccse esküvőjére kitör a botrány. Connor előtt bácsikájának és három exbarátnőjének szelleme megjelenik, akik visszaviszik a múltba, hogy móresre tanítsák és hibáit az orra alá dörgölhessék.

6,

Mi a manó (2003)

Buffy, az Északi-sarkon felnőtt ember gyerek egyik nap észreveszi, hogy kilóg a manók közül magasságával. A Mikulás mondja el neki az igazat mire elindul, hogy felkeresse apját, aki nem is tud a létezéséről. A találkozás elég sok bonyodalmat hoz magával, hisz Walter (az apja) azt hiszi, hogy a fiú csak megvicceli őt.

5,

Csak barátok

Egy jó kis romantikus vígjáték, ahol a versengés a lány kezéért a fő bonyodalom. Chris (Ryan Reynolds) egy pufi srác, aki szerelmes a gyerekkori barátnőjébe, de a lány a barát kategóriába taszította. Ezért Chris elhatározza, hogy nem csak a barát kategóriába lehet őt sorolni. Tíz évvel később fess új külsővel tér vissza és egy szőke bombázóval oldalán, de a szerelme még mindig erősebb volt gyerekkori barátnője iránt ezért felveszi a versenyt a lány kezéért.

 

4,

Polar Expressz

Ez egy mesefilm ugyanakkor nem csak gyerekeknek készült. A feltétlen hitől szól, ami a gyermekek szívében van. A 10 éves főhős már majdnem biztos benne, hogy nincs mikulás és az egész karácsony a szülők trükkje, mikor is megtörténik a csoda és megáll az éjszaka közepén a Polár Expressz az otthonuk előtt és az északi-sarkra viszi a fiút. A rengeteg kaland mind arra erősít rá, hogy igenis higgyünk a karácsony szellemében és varázslatában, mert létezik.

 

3,

Holiday (2006)

Karácsonykor igen is történhetnek csodák, ugyanakkor mi szomorúbb van, mint ilyenkor egyedül otthon ülni. Ezért dönt úgy két összetört szívű lány, hogy otthont cserélnek az ünnepekre. Egyikük a nagyvárosból egy kis kunyhóba költözik, míg másik a városba és új kalandok elé nézhetnek a varázslatos ünnepek alatt.

2,

A Grincs (2000)

Ez talán az egyik leismertebb mese, ha a karácsonyt emlegetjük és úgy gondolom meg is van az oka. Aki még nem látta, vagy kezd elveszni a sok ajándékozás, sütés-főzés-takarítás között az nézze meg. Garantáltan ad egy más perspektívát az ünnepre nézve. Az alap történet arról szól, hogy a Grincs utálja a karácsonyt és tökre akarja tenni, de a dolgok bonyolódnak, mikor feltűnik a tiszta szívű Cindy, aki meg akarja menteni a Grincset.

 

1,

Igazából szerelem (2003)

Elérkeztünk az én abszolút kedvenc karácsonyi filmemhez. Ez a romantikus vígjáték a különböző emberek hozzáállását, tetteit mutatja be mind a karácsonyhoz, mind a szerelemhez. A cselekmény sok szálon fut. Sok párt vagy éppen olyan nőt, férfit mutat be nekünk, akik párt keresnek. Mi van, ha egy kisfiú szerelmes lesz, de a lány elköltözni készül más államba? Vagy, ha Anglia miniszterelnökébe szeretünk bele? És a filmben a reménytelen is lehetséges. Mindez olyan humorral és helyzetkomikumokkal, hogy tizedjére is felejthetetlen élményt nyújt. Én már tudom hisz több mint tízszer néztem végig.

 

Remélem hasznos lesz a listám és ajánlottam olyan filmeket, amik felejthetetlenné tesznek egy-egy családi filmnézős estét. Boldog és békés karácsonyt mindenkinek!Forrás:

kép: wikipedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved