A 2020-as olimpiára meteorzáporral készül Japán


kidsnews (127éves) - 4 éve

A felkelő nap országa a következő ötkarikás játékokra mesterséges meteorzáporral készül, a japánok tervei szerint már 2018 évvégére megkezdődik a tesztelés a Csúgoku régióban.  A meteor természetesen egy fényjelenség, amit a köznyelv hullócsillagnak is hív, ezek kisebb kövek, amelyek a légkörben a súrlódástól felizzanak, ezzel látványos égi jelenséget hoznak létre. Kedves népi babona, ha látvány felfedezésekor kívánsz valamit, az valóra válik.

Eredetileg a Star Ale cég elképzelései szerint, már ebben az évben megvásárolható ajándék lett volna a 60 cm műholdról kilőtt tűzijátékhoz hasonló működésű fényjelenség, de csúszásban vannak a tervekhez képest. A Földtől körülbelül 480 km távolságra lévő műhold 5-10 000 kis fémgolyócskát visz fel magával, amik eltérő színben fognak elégni a bennük lévő eltérő kémia anyagoknak köszönhetően. A réz zölden, cézium kékesen, míg a nátrium sárgán, a kálium pedig lilán izzik.

Az anyagok az elképzelés szerint 80-50 km magasságban gyulladnak majd be, színekkel tovább fokozva az egyébként is elképesztő látványosságot.

 

 

Az biztos, hogy a tudósvilág környezet tudatosabb része kevésbé lelkes az Sky Canvas Projectért, mint a japán olimpia szervezői, szerintük az újabb űrszemetek létrehozásával csak a Nemzetközi Űrállomást veszélyeztetik.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

http://www.newsweek.com és http://www.dailymail.co.uk

2017 Kidsnews | All rights reserved