A „vízi nindzsa”


Tigirl (16éves) - 4 éve

Láttál már olyat? Biztosan, csak lehet, hogy nem tudtál róla, mert a vízi nindzsa valójában a sziámi harcoshal vagy más néven betta. Na, így már beugrik? Gondolom, hiszen aki szereti a halakat, biztos gyönyörködött már ezekben a csodás állatokban.

Esetleg te is sziámi harcoshalat tartasz? Tudsz néhány dolgot, de nem vagy bennük biztos? Semmi pánik mi, Dr. Tóth Klaudiával segítünk.

Először is tudni kell, hogy a betták eléggé agresszívak a saját fajukon kívül mindegyik más állattal, ráadásul erősen territoriális halak (szűk helyen csak egy halat tartsunk!). Egyébként ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően lett harcoshal a faj neve.

Az akváriumról:

Amilyen kis kötözködők ezek az állatok, azzal szinte párhuzamosan nagyon érzékenyek a környezetükre és a táplálékukra is. Fedett akvárium kell nekik, legalább 25-26 fokos vízzel töltve. Ha esetleg nem tudtok levegőztetőt venni, akkor lehet őket anélkül is tartani, de akkor heti egyszer ki kell cserélni a vizét.

A táplálásról:

A kis „energiabombákat” naponta kétszer kell etetni pellettel, csőférgekkel, a lényeg, hogy változatosan. Ezeket a kisállat-kereskedésekben is meg lehet vásárolni, de jól meg kell nézni, hogy milyen pelletet adunk a bettának, mert könnyen összetéveszthetjük a terráriumokba, ketrecekbe alomnak való pellettel, ami nem biztos, hogy jót tenne a halnak…

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.2017 Kidsnews | All rights reserved