Egy fiúról- About a Boy


kidsnews (127éves) - 4 éve

A 2002 őszén bemutatott film Will és Marcus furcsán érdekes kapcsolatáról szól. Will az öregedő aranyifjú újabb és újabb lehetőségek után kutat, ahol tovább növelhetné nőismerősinek számát. Egy véletlen folytán felfedezi, hogy az egyedülálló anyák még kiaknázatlan terület a hozzá hasonló, megrögzött agglegények számára. Annak érdekében, hogy az anyukák gyanakvását elaltassa elkezdi magát kiadni gyermekét nevelő apának. Azonban az önző és felszínes Will számításai nem jönnek be. Helyes, csinos anyukák helyett a 12 éves, depresszióval küzdő, iskolában furcsaságai miatt kiközösített Marcus csatlakozik hozzá és változtatják meg egymás életét szép fokozatosan a film alatt.

Az Oscar-díjra is jelölt filmdráma zsenialítása abban rejlik, hogy a film végig kettőjük kapcsolatát állítja a középpontba, mutatva a bennük zajló változásokat.

A nagyon angol film – ami nem azért angol, mert Londonban játszódik-, hanem mert a  párbeszédek szellemessége, a film humora hozza a brit szellemet. Remekül szórakozunk Marcus és Will gondolatain, amik egymással szinte hihetetlen ellentétben vannak. Néha eltűnődünk, hogy ki is a fiú a történetben: a 12 éves koraérett fiú a hippikorszakban ragadt anyával, vagy Will a 38 éves gyermeteg aranyifjú, aki apja dalainak jogdíjaiból él és semmi gondja az életben. A film könnyed és vicces, bár komoly témával foglalkozik, a humor sokkal közelebb hozza hozzánk a drámát ahelyett, hogy a rovására menne.Tizenkét év felett csak ajánlani tudom.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait2017 Kidsnews | All rights reserved