Engedély magamnak -Györe Bori


kidsnews (127éves) - 4 éve

„Tágas, napsütötte szobában a bezártság nyomasztó érzése. Elveszett gyerekkardigán a múlt. Vajon kihunyt minden fény, vagy csak a szemhéjunk zárult le?
Györe Bori verseinek világa egyszerre könnyed és fullasztó. Azt állítja, nem történt semmi különös. És valóban úgy is érezzük, nem történt. Hiszen a tragédia magától értetődő, ha az életről beszélünk. Az utolsó szó jogán.” – ezt ajánlót olvashatja a könyv hátsó oldalán az aki Györe Bori verses kötetét a kezébe veszi.

Egy ilyen ajánló után már elgondolkodik bárki, de merem álltani, hogy – a Scolar kiadó ezúttal sem tévedt. Megkapó, de egyben elgondolkodtató, csodás versek gyűjteményét kapod a költőnő tollából. Felfedezve, hogy a minden idegességet és feszültséget haza vivő családi miliő hogyan nyomja agyon a benne élő gyermeket, felnőttet. Mi majd mind átéljük és ismerjük azokat a b_ssz_megeket, amik elhangoznak fenyőfarigcsálás közben. A megfeszült, kényszeres valóságot, ami elveszi az örömöt, ami kioltja az érzelmet, hogy a sivár valóság maradjon, a színjáték a szeretet ünnepén.

Őszintén ajánlom minden nagyobb tizenévesnek, hogy olvassa bátran, vagy azért mert tapasztal, vagy azért mert a verseken keresztül találkozhat egy olyan világgal, ami számára ismeretlen, mert ő a szerencsés kívülálló.

 

A olvasás élményét a Scolar kiadó támogatásának köszönhetjük.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved