Január 13. – Michael Jordan bejelentette visszavonulását


kidsnews (127éves) - 4 éve

“99 százalék, hogy végleg visszavonultam, habár még mindig ott van az az 1 százalék.” Ezekkel a szavakkal jelentette be 1999. január 13-án visszavonulását másodszorra minden idők talán legnagyobb kosárlabdázója Michael Jordan. Ezt követően egy ideig a családjának, és a golfnak szentelte idejét, de látva korábbi csapata elégtelen teljesítményét a “Levegő ura” ismét játékosnak állt.

Az 1963-ban született sportoló volt a generációja legjobban szponzorált játékosa, és kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA népszerűsége az 1980-as éveket követően soha nem látott módon növekedett az Egyesült Államokban.

“A kosárlabda számomra leginkább szenvedély, a játék szeretete. Mert ha valamit szeretsz, a végletekig is elmész, és rábír, hogy mindent megtegyél. Ez volt bennem a hajtóerő, hogy a lehető legjobb kosárlabdázó legyek. Ahhoz, hogy bármiben is a legjobb légy, meg kell lennie ennek a bizonyos szeretetnek, ami miatt mindig folytatod” -mondta ötvenedik születésnapján egy interjúban.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

wikipedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved