január 27. – Így született meg az első iPad


kidsnews (127éves) - 4 éve

2010. január 27-én Steve Jobs az Apple vezérigazgatója, a San Francisco-i Yerba Buena Arts Centerben bemutatta a cég új táblagépét az iPad-et. Kevesen tudják, hogy a korszakalkotó technikát tulajdonképpen feleségének köszönhetjük, aki elrángatta őt egy olyan bulira, ahol egész estébe nyúlóan hallgathatta a Microsoft egyik fejlesztőének ömlengését az érintőkijelzőt tartalmazó gépekről

“Ez a fickó folyamatosan azzal traktált, hogy a Microsoft majd hogyan rengeti meg alapjaiban a világot a tablet PC szoftverükkel és lehetetlenít el minden más laptopot, és hogy majd az Apple is kénytelen lesz licencelni a Microsoft szoftverét. Miközben a készülék tervei teljesen elfuseráltak voltak. Stylus-szal lehetett csak kezelni. Ha ma valamit stylus-szal adsz ki, halott vagy. A vacsorán, mikor körülbelül tizedszer kezdett volna bele nekem a mondókájába, annyira elegem lett, hogy hazajöttem, és azt mondtam: “B***** meg, megmutatom neki, milyen lehetne egy igazán jó tablet.” -dühöngött az Apple alapítója. 

A sztori folytatást már nem nehéz kitalálni, másnap megbízta csapatát a fejlesztésekkel és hat hónappal később megszületett az első iPad.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved