Január 7.- Ezen a napon született Gerald Durrell


kidsnews (127éves) - 4 éve

„Egy szép és zseniális művészeti alkotás újraalkotható, ha el is pusztították.
Amikor azonban egy faj utolsó egyede távozik az élők sorából,
új földnek és új mennyországnak kell születnie mielőtt megláthatunk egyet.”

Gerald Durrell síremlékének felirata

A természetvédő író Gerald Durrell 1925. január 7-én született Indiában, a Kalkutta közelében lévő Dzsamsedpurban. Gyerekkorában több évet élt családjával Korfu szigetén, ami a természet iránt érdeklődő gyermek számára maga volt a paradicsom, ezért mondhatjuk, hogy itt kezdődött el az egész életén át tartó munkássága. Nevét és természetvédelem iránti elkötelezettségét mára már milliók ismerték meg világszerte a gyermekkoráról, állatgyűjtő expedícióiról, és a Jersey-szigeti állatkertjéről szóló szórakoztató, de hatalmas tudásanyagot magukba foglaló könyveiből. Bár ezekkel kezdetben csak kellő mennyiségű pénzt kívánt előteremteni az állatmentő akciókra, mégis több generációnak sikerült felkelteni az érdeklődését a kisebb-nagyobb élőlények iránt.

Igazi hivatásának a fajok megmentését tekintette, ezért 1959-ben saját, a veszélyeztetett egyedek túlélését biztosító állatkertet is létrehozott Jersey szigetén. A brit természettudós 1995. január 30-án hunyt el.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

www.durrell.or

 

2017 Kidsnews | All rights reserved