A kutyatulajdonosok tovább élnek


kidsnews (127éves) - 4 éve

A kutyatulajdonosok soraiban lényegesen alacsonyabb a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, valamint a halálozás kockázata egy svéd kutatás szerint. A vizsgálat során, 2001 és 2012 között, a 40-80 év közötti polgárok adatai között futtattak le olyan elemzéseket, amelyek során összevetették a személy, illetve társadalombiztosítási nyilvántartó, valamint a kutyatulajdonosokat regisztráló adatbázisokat.

Az adatok elemzése során arra jutottak, hogy a kutyák tulajdonosai között kimutathatóan kisebb a kardiovaszkuláris betegségek kockázata, amelyek egyébként világszerte a vezető halálok közé tartozik, hiszen évente több mint 17,5 millió életet követel.

A kutatás szerint a négylábú birtoklásával a gazdáknak nemcsak a fizikai aktivitása nő meg értelemszerűen, vagy a társadalmi kapcsolatainak a minősége változik pozitívan, hanem szervezetében található baktériumok összetétele is megváltozik.

Úgy vélik, hogy egy kutya tartása azért befolyásolhatja a tulajdonos mikrobiológiáját, mert a kutyák jelenléte miatt megváltozik az otthoni környezet is, ily módon megismertetve az emberi szervezetet olyan baktériumokkal, amelyekkel azok más módon nem találkozhatnak.

A kutatók szerint a kutyák tartása, különösen előnyős azok számára, akik egyedül élnek.

A tanulmányba foglalt eredmények azt mutatták, hogy az egyedülálló kutyatulajdonosoknál 33% -kal csökkent a halálozás és 11% -kal csökkent a szívroham kockázata.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved