Tony Giles süket és vak mégis beutazta a világ 125 országát.


kidsnews (127éves) - 4 éve

Bár a világunk megismerése jellemzően az érzék- és mozgásszerveink együttes használatán alapszik, nem törvényszerű, hogy a fogyatékkal élők mindebből kimaradjanak.A Délnyugat-Angliában született Tony Giles teljesen vak és nyolcvan százalékban siket is, de ennek ellenére könyveket ír, lovagol, ejtőernyőzik, bungee jumpingol és nem mellékesen 19 éves kora óta, hátizsákos turistaként folyamatosan utazik.Már 125 országban tette tiszteletét, bejárta Afrikát, Ázsiát, Ausztráliát, Észak- és Dél-Amerikát, az Antarktiszt és Európát is.

 

 

“Az utazásaim során többet tudtam meg a világról, az emberekről, magamról és az alázatosságról. Megtanultam türelmesnek lenni és tiszteletben tartani magamat és más embereket. Egy jobb emberré váltam, vagy talán egy nyitottabb emberré. Szerencsés vagyok, hogy meglátogathatom a különböző országokat, és felfedezhetem a különböző kultúrákat. A vakságom tette lehetővé, hogy más képet kapjak a világról, hiszen az embereket hang és személyiség alapján tudom megítélni, nem pedig megjelenésük, bőrszínük vagy a fogyatékosságuk alapján “- mondta Tony egy interjújában.

Tony jelenleg Spanyolországban tartózkodik, de még idén Egyiptomba, Oroszországba és Grönlandra utazik. Tervei szerint a bolygónkon létrejött összes országot meglátogatja, hogy elmondja és megmutassa, hogy a fogyatékkal élőknek nem kell félni vagy szégyellni magukat, hiszen mindannyian emberek vagyunk.

Utazásairól, élményeiről, a világgal kapcsolatos gondolatairól első könyvét 2010 októberében jelentette meg, amelyet ezután továbbiak követtek és megvalósítandó álmai között egy új-zélandi hotel megnyitása is szerepel.Forrás:

www.lonelyplanet.com www.facebook.com/tonygiles4

2017 Kidsnews | All rights reserved