Újévi üdvözlet Oroszországból-Reszursz-P földmegfigyelő fényképezte


kidsnews (127éves) - 4 éve

Valerij Melnyikov megrajzolta a jégen, egy Reszursz-P földmegfigyelő műhold pedig lefényképezte – íme a különleges „üdvözlőlap”.

Már hetedik éve, hogy az orosz távol-keleti Markovo faluban (Blagovescsenszki járás, Amuri terület) Valerij Konsztantyinovics Melnyikov először a fejébe vette, hogy egy folyó jegén, egy lapáttal felszerelkezve a hóból egy újévi üdvözlőképet alakít ki. Szilveszter és az újév Oroszországban a legfontosabb ünnep. Az év utolsó estéjén állítják fel a karácsonyfát és ajándékozzák meg egymást az emberek, ekkor érkezik a gyerekekhez Télapó.

Melnyikov munkában. (Fénykép: Amurszkaja Pravda)

Idén év vége felé Valerij Melnyikov alkotását felkapta a média és egész Oroszországban népszerű üdvözlőkártyává vált – írta Facebook-oldalán a Roszkoszmosz. Így aztán az űrügynökség sem függetleníthette magát a trendtől. Az egyik Reszursz-P nagyfelbontású távérzékelő műholddal készítették az alábbi felvételt, amelyen jól kivehető a hóba rajzolt újévi üdvözlet.

С Новым годом! Boldog új évet! A Reszursz-P űrfelvétele Valerij Melnyikov üdvözletét mutatja Markovo mellett, 2017. december 30-án. (Kép: Roszkoszmosz)

Frey SándorForrás:

urvilag.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved