Washingtont “rá lehet venni a visszatérésre”


kidsnews (127éves) - 4 éve

A világ problémáiért felelősséget érző emberek legnagyobb döbbenetére Donald Trump tavaly nyáron felmondta a klímaegyezményt. A betartott választási ígéret akkor hatalmas felfordulást okozott, a világ valamint az USA gazdasági és politikai szereplői azóta is megosztottak a kérdésben. Ami bizonyos, hogy az USA mintegy 16 százalékáért felelős bolygónk károsanyag kibocsátásában.

Az egyezmény eredeti megállapodása szerint ezt 12 százalék környékire mérsékelik, vagyis Trump döntése önmagában 4 százaléknyi csökkentési lehetőség visszavonását jelentette. Az USA kilépéstől függetlenül tavaly júniusban az EP megszavazta a párizsi egyezményt és többször hangsúlyozták, hogy ezt a helyzetet megoldják Trump nélkül is.

A nemsokkal később Montreálban – Kanada – egy klímaváltozással foglalkozó konferencián az USA-t képviselő résztvevők már felvetették, hogy a Fehér Ház megelégedne az üvegházhatást kiváltó gázok másfajta szabályozásával.  Sőt, az elmúlt hónapokban többször is szóba került: Washingtont “rá lehet venni a visszatérésre”. Mégis a norvég kormányfővel folytatott tárgyalásait követő sajtótájékoztatón elhangzottak voltak az első komolyan vehető lépések.

Trump ugyanakkor leszögezte neki nincs problémája a klímaegyezménnyel, de a párizsi egyezség “rossz megállapodás” volt. Ez a paktum “az Egyesült Államokat nagyon tisztességtelenül kezelte” – mondta.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

Kép: climate.nasa.gov; i.ytimg.com; http://ecolounge.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved