2018 labdarúgó eseményei


Brúnó (18éves) - 4 éve

2018 januárjában sorsolták ki az idén induló Nemzetek Ligája csoportjait. Az új sorozatban az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) 55 tagállama indul. A csapatokat négy ligára osztották, az A és B ligába 12 csapat került, a C ligában 15 csapat, a D ligában 16 csapat szerepel. Mindegyik ligában négy csoport van, mindegyikben három vagy négy csapattal. Az A liga négy csoportjának a győztesei bejutnak az elődöntőbe, onnan ketten továbbjutnak a döntőbe, aki pedig azt megnyeri, az a Nemzetek Ligája győztese. A döntőt 2019 júniusában fogják rendezni.

Itt Magyarország a C ligába került, azon belül a 2. csoportba. Az ellenfeleink a görögök, az észtek és a finnek lesznek. Az első mérkőzéseket 2018 szeptemberében tarják. Amennyiben megnyerjük a csoportunkat, a következő ilyen tornán már a B csoportban szerepelhetünk, ha viszont a 3. helyen végzünk, kieshetünk a D ligába, a 4. hely megszerzésével pedig biztos, hogy ott folytatnánk.

2018. június 14-én kezdődik az oroszországi világbajnokság. Az első játéknapon a hazaiak Szaúd-Arábiával játsszák a nyitómérkőzést, majd a többi meccs június 15-étől egészen július 15-ig fog tartani, amikor a döntőt rendezik.

Magyarország nem vesz részt a tornán, mivel a selejtezősorozatban csak a harmadik helyen végzett, ami nem volt elég a kijutáshoz, se a pótselejtezőhöz. Ezért a következő esemény, amely a Nemzetek Ligáján kívül érinti a válogatottat, a jövő évi Eb selejtező lesz, amelynek csoportjait 2018. december 2-án tartják Dublinban.

Idén a Bajnokok Ligája döntőjét május 26-án rendezik Kijevben, az Európa Liga fináléja pedig Lyonban lesz, május 16-án.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 2017 Kidsnews | All rights reserved