Álmosmadár


kidsnews (127éves) - 4 éve

Erről a Dél-Amerikában élő, 30-50 cm magas madárról első pillantásra nehéz megmondani, hogy egy élő állat, vagy inkább valamelyik fotós képzeletének teremtménye, esetleg egy készülő animációs film főszereplője, és egyáltalán madárnak vagy sárkánynak szánta a készítője?!

Az éjszakai életet élő trópusi madárfaj igazi és a nappalokat facsonkokon üldögélve szinte láthatatlan módon tölti, nagyon nehéz meglátni a jól rejtő tollazata miatt, amitől teljesen úgy tűnik, mintha a kiszáradt törzs része lenne. Óriási, sárga szeme van, amely a sötétben vörösen csillog, ez az esti vadászatban segíti.

Az indiánok ibijaunak, vagyis földevőnek hívják, és nem is olyan ritka, mint gondolnánk.  Egyetlen tojást tojnak a facsonk tetejére, és nem raknak fészket. Éjszakai éneke kísérteties háromhangos szólam, amely állítólag halálra rémíti az éjszaki közönséget. Dalában többen is a “poor, me, all, alone.” szöveget vélik felfedezni, ami tovább nyomasztja az éneket halló embereket 😊

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

http://s2.thingpic.com,http://www.animogen.com

wikipedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved