Botox botrány a tevéknél


kidsnews (127éves) - 4 éve

A szép és feszes arc nem csak a nőknél lehet kritérium, ugyanis egy szaúd-arábiai teveszépségversenyen a púpos állatok gazdái kémiai segítség útján szerették volna előnyösebb pozícióba juttatni kedvencüket.

Az etikátlan lépést azon a fesztiválon szúrták ki, ahol a dromedárok és baktriánok közül olyan lényeges szempontok alapján választják ki a nyertest, mint a térd, a fej és azon belül a különböző testrészek optikai hatásai és méretei. A bírák ilyenkor mindent szemügyre vesznek a felvonultatott párosujjú patásokon, a pontozást igen szigorúan veszik.

A zsűri több állatnál – konkrétan tizenkét tevénél – kiszúrta a szépészeti beavatkozást, így kizárták őket a versenyből. Ezeknél a négylábúaknál botox injekciót használtak annak érdekében, hogy csinosabbá tegyék a szájukat, orrukat, vagy éppen az állkapcsukat.

A hihetetlen plasztikai beavatkozás nem éppen csak üres hóbort volt az arra vetemedőknél, ugyanis a szépségversenyen összesen 60 millió dollár ütötte a legformásabb állatok tulajdonosainak kezét. Sőt, ha ez nem lenne elég, az abszolút győztes egyedet kalapács alá vetik és az aukció után másfél milliárd forintnak megfelelő összeget is magáénak tudhat az egykori gazda.

A méltatlan próbálkozás azért is keltett felháborodást, mert az egy hónapon át tartó teveszépségverseny a királyság egyik legnagyobb fesztiválja, míg maga az állat az ország szimbóluma.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 2017 Kidsnews | All rights reserved