Dőlni látszanak az elefántcsonttornyok!


kidsnews (127éves) - 4 éve

Régóta szükséges törvény született meg végre Honkongban is. A január 31-i, történelmi népszavazáson dőlt el a szigetből álló városállamban is, hogy 2021-re fokozatosan megszüntetik az elefántcsont kereskedelmet, ami a világ legnagyobb elefántcsont piacának számít.

Becslések alapján a 80-as években még százezer elefántot öltek meg az orvvadászok az agyarakért, napjainkban ez harmincezer környékére csökkent, de ez még így is óriási nagy szám. Az elefánt vadászatnak fő oka az elefántcsont-kereskedelem. 1989 óta a Wasingtoni Egyezmény tiltja a kereskedelmét, ennek ellenére a feketepiac továbbra is virágzott és Kína és Japán volt a két legnagyobb felvevő piac. Így nem csoda, ha mindenki hatalmas örömmel fogadta a kínai és hongkongi határozatokat.

Öröm volt látni, ahogy bezáródik a világ legnagyobb elefántcsont-piacának az ajtaja – adta ki nyilatkozatában a WWF a kínai határozat kapcsán –, de akkor még aggodalomra adott okot, hogy Hong Kong speciális státusza miatt a kínai törvények a városra nem vonatkoztak. Most újabb hatalmas lépést tettünk az elefántcsont kereskedelem megfékezésre.

 

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 Forrás:

www.bbc.com

2017 Kidsnews | All rights reserved