Egyre távolabb kerül a „gigabit társadalom felépítése” Németországban


kidsnews (127éves) - 4 éve

Míg az év első napjaiban – az azóta is egyre rosszabb pozícióban lévő – Angela Merkel még olyan célokat emelt ki országa számára, mint a szükséges átalakítások ahhoz, hogy hazája képes legyen lépést tartani a digitalizált világgal, mert mint mondta „a világ nem fog várni Németországra”. Addig mára már csak a egyre gyengülő erejét és a mind több sebből vérző kormányalakítás tölti ki napjait.

A menekültválság kezdetén a világ vezetőit és hazája állampolgárait is megosztó politikáját már sokszor revideáló politikus ereje csökkenni látszik. A nagy koalíciós tárgyalásokban kormány egyik stratégiai pozícióját – pénzügyminiszter Német Szociáldemokrata Pártnak – is átengedő vezető pártjában belső feszültségekkel küzd. Hiszen egyre erősödnek a fiatalítást akarók hangja, a párton belül egyre többen készülnének a Merkel utáni időkre.

Most újabb csapás érte, a nagykoalíciós partner Német Szociáldemokrata Párt vezetője Martin Schulz is úgy döntött távozik pártja vezetésétől, ezzel bizonytalanabbá téve, az SDU tagjainak meggyőzését a nagykoalíciós kormányzásban való részvételről. A szűk egy év alatt a bizalomból kiszorult Schulz nem akarta tovább gyengíteni a pártját. Helyét Andrea Nahles veszi át, aki igyekezett a jelölése elfogadásakor hangsúlyozni, hogy a február 20-tól március 2-ig tartandó pártszavazás szempontjából legfontosabb feladatának tekinti a párt, a tagság meggyőzését a koalíciós szerződésről. Hangsúlyozva, hogy minden erejével ennek sikeréért folytat a kampányba.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

kitekinto.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved