Falusiak a Minecraftban


Eboss Boss (14éves) - 4 éve

Ebben a cikkben arra akarlak bátorítani benneteket, hogy amikor a Minecraftban belefáradtok az unalmas felfedezésbe és már túl sok volt a stressz, akkor látogassatok el egy faluba, ahol kellemes és változatos időt tölthettek el. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel, és kipihenni magatokat.

 

A falusiak NJK-k (nem játékos karakterek), amelyek a falvak és annak környékén, épületek belsejében teremnek. Általában nagy kopasz fejük van, zöld szemekkel, felette összenőtt szemöldökkel. A falusiak házai rendszerint zúzott kőből és fából készültek, amihez általában kert is van. Ha találkozol házakkal, amiken nincs ajtó, mindenképpen építs be egyet légy szíves, mert ezt valószínűleg zombik törték be korábban. Ha fogynak az ajtók a faluban, akkor a falusiak is elfogynak.

Fontos, hogy a karakterek az épület szerepe szerint teremtődnek. Szóval például egy templomban papok teremnek. A faluban lévő faajtók számával arányos a falusiak száma, és ruházatuk alapján lehet őket megkülönböztetni. A falvakban találkozhatsz mészárossal, földművessel, pappal, könyvtárossal, kováccsal és gyerekekkel. Sőt, néha összefuthatsz zombi falusiakkal is, akiket a zombik megfertőztek és nagyon veszélyesek.

Mit tehetünk a zombik ellen? Esetleg építsünk vasgólemeket, akik kinyírnak minden ellenséges mobot, és megvédik a falusiakat. Egyébként a vasgólemek más, nem ellenséges mobokat csak akkor ölnek meg, ha megtámadják a őket. Márpedig egy csirke nem fogja őket megtámadni nagy valószínűséggel, he-he! Ezen kívül a zombi falusiaknak adhatunk aranyalmát és utána rájuk kell dobni egy nagydarab gyengeség bájitalt – fontos, hogy dobóital legyen – és akkor meggyógyulnak.

Falusiakkal lehet kereskedni is – de hogyan? Ez nagyon egyszerű, a falusi árlistát ad, ha jobb egérgombbal kattintasz az ott lévő árat kell neked kifizetni – mondjuk egy kenyérért smaragdot kérni kész rablás, de azért megérheti, ha ott vagy napok óta.

Minél többször kereskedsz a falusiakkal, annál nagyobb kínálatuk lesz, és boldogabbak is lesznek, és ettől megnő a kedvük a szaporodáshoz. Ha két falusival egyszerre kereskedsz, azok tutira szívecskéznek neked és teremtenek egy gyerek falusit, és szintet is lépnek, amitől még érdekesebb dolgokat lehet tőlük szerezni – ezért is érdemes folyamatosan kereskedni velük.

Ha zöld ruhás falusival találkozol, ne foglalkozz vele, mert nem adnak semmit, ugyanis ők úgynevezett „lakosok”.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

kép: minecraft.com

2017 Kidsnews | All rights reserved