február 19. – Ma van a Photoshop születésnapja


kidsnews (127éves) - 4 éve

1990. február 19-én jelent meg az Adobe Photoshop, így tulajdonképpen ma van a az alternatív valóságot is előállítani képes szoftver születésnapja. Meglepő, de a minél vonzóbb megjelenésre való törekvés egyidős az emberiséggel, így már több ezer éve próbáljuk manipulálni kinézetünket.

Persze korábban, például a szépségápolás bölcsőjének tekinthető Egyiptomban még több száz gyógynövényre, iszapra, mézre és még ki tudja mi minden másra volt szükség ahhoz, hogy szebbé váljunk, addig ma már ez mindössze néhány kattintás. Szeplőtlenebb lehet az arcunk , vagy hatalmas, csillogó boci szemekkel tekinthetünk a nagyvilágba függetlenül attól, hogy teremtőnk milyenek szánta biológiai megjelenésünket.

A Photoshop éppen ezért lett nagyon gyorsan az egyik legnagyobb példányszámban eladott grafikai program. A hatalmas sikert elsősorban a képek restaurálási funkciójával érdemelte ki, de neki köszönhetően jöttek létre azok a digitális ügynökségek, amelyek aztán új dimenziókat nyitottak a reklám, a média és a marketing területén. Miután pedig meghódította a professzionális grafikai és képszerkesztési piacot, hamarosan az átlagfelhasználókhoz is eljutottak a programcsomagok.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

fotó: Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved