Február 28. –  Ezen a napon született először orca fogságban


kidsnews (127éves) - 4 éve

1977. február 28-án, Los Angelesben megszületett a világ első fogságban fogant gyilkos bálnája.  Az anyaállat vemhességét nem vették észre a gondozók, így semmiféle előkészület nem előzte meg a borjú érkezését. Később kiderült, hogy a medencében nem volt elegendő hely az állatoknak és mivel a szülők is meglehetősen fiatalok voltak, a kicsi 18. nap után a kicsi elpusztult.

A cetfélék közül a kardszárnyú delfin, vagyis a gyilkos bálna az egyetlen delfinféle, amely melegvérű állatokkal is táplálkozik. Étlapjára kerülhetnek a szürke-és kék bálnák, a fókák, a tengeri vidrák, a pingvinek, a halak és nem ritkán a cápák is. Az ember régóta igyekszik ezeket az állatokat is fogságban tartani és sok helyen próbálkoznak különböző produkciókra rábírni őket. A közös munkák azonban néha tragikusan végződtek, így az oceanáriumok egyre szigorúbb szabályokkal törekszenek megvédeni a gondozókat, miközben egyre több állatkert jelenti be, hogy teljesen leáll a ragadozó tenyésztésével.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

erdekesvilag.hu ezenanpon.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved