Február 8. – A házasság világnapja


kidsnews (127éves) - 4 éve

„Az az elképzelés, miszerint az a legjobb házasság, amely az egyén boldogságát szolgálja, ellentmondásosnak tűnik. Nem a kapcsolat a házasság lényege? Nos, egy ideje már nem. A házasság évszázadokig egyfajta gazdasági-társadalmi szövetségnek számított, amelyben a felek érzelmi és intellektuális igényei másodlagos szerepet kaptak magának a szövetségnek a fennmaradásával szemben. A modern ember azonban társat keres a kapcsolataiban, mégpedig olyan társat, aki érdekesebbé teheti az életét…aki segít, hogy elérje becses céljait.”

Tara Parker-Pope

 

Az emberiség hajnalán a legtöbb törzsben a házasság és monogámia ismeretlen fogalom volt. A nők és férfiak szabadon párosodtak, ahogyan azt az állatvilágban ma is megfigyelhetjük. Sok esetben azonban az ivadékok biztonságos felneveléséhez szükségessé vált a gondoskodó szülő, így kiemelten az apa védelmező szerepe.

A Virginiai Egyetemen Nemzeti Házasságkutató projektje érdekes megállapításokra jutott. A tartós párválasztás gazdasági hatásait vizsgálva kimutatták, hogy a hosszú ideje házasságban élők vagyona 75 százalékkal nagyobb a nyugdíjba vonulásuk időpontjában, mint a szingli életet választó kortársasaiké.

A kutatás adatai azt is megmutatták, hogy a fiatalok mindössze egyharmada hisz benne, hogy a házasság  megfelelőbb választás, mint egyéb alternatívák. A Házasság Világnapjának gondolata az Egyesült Államokból származik és 1983-óta ünneplik. Alapvető célja a házasság népszerűsítése és annak bemutatása, hogy egy családban élni jó, az utódok felnevelése pedig rengeteg örömöt jelent.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved