Február 9.- A biztonságos internet világnapja


kidsnews (127éves) - 4 éve

2018. február 9. A mai nap a biztonságos internet napja, amelynek célja, hogy világszerte koncentráltan hívja fel a figyelmet a világháló veszélyeire. Kiemelik, hogy gyermekeknek és fiataloknak elővigyázatosan, tudatosabban kell használniuk a mobiltelefonokat és az online technológiákat. Az internet napjaink elengedhetetlen része, de csak akkor tudod az előnyeit élvezni, ha közben óvatos vagy!

1.

Az első és egyben az legnagyobb veszélyforrás az, hogy az interneten senkinek sincs „arca”, az ember bárminek és bárkinek kiadhatja magát.

2.

Az internet „nem felejt”, vagyis amit felraksz a világhálóra, az több mint biztos, hogy ott is marad egy életre. Jól gondold meg, hogy milyen képet vagy tartalmat töltesz fel – tűnjön az bármilyen ártatlannak is elsőre.

 

3.

Sokszor érzünk vágyat arra, hogy megosszuk ismerőseikkel, mikor-hol tartózkodunk és ott mit csinálunk éppen. Viszont ezzel kiszolgáltatottá válunk és például az is előfordulhat, hogy nyaralásból hazaérve egy kifosztott lakásra találunk.

4.

A tűzfalak és vírusirtók mindig jól jönnek!

5.

Soha nem intézz személyes adatokat, jelszavakat tartalmazó forgalmat nyilvános hálózatról!

7.

Ha az interneten ismerkedsz, jól gondold meg, kinek milyen információt adsz ki magadról, mivel fogalmad sincs ki van a másik gépnél!

8.

Soha ne félj segítséget kérni hozzáértőktől, ha bajban vagy. Csatlakozz, de sose felejtsd el, hogy a biztonságos internet veled kezdődik!Forrás:

police.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved