Kriptobányász rabszolgatartók lassítják a gépedet?


kidsnews (127éves) - 4 éve

Míg korábban mindössze a gémereket vágta földhöz a bitcoin bányászat miatti videokártya kereslet- és árnövekedés, mára már sokan torkig lehetnek a weblapokba rejtett kriptovaluta bányász kódokkal, amelyek egy ZX Spectrum teljesítményére lassítják vissza a drága laptopokat.

A digitális pénz a folyamatos árfolyam ingadozások ellenére is igen jó üzlet főleg akkor, ha minimális befektetéssel, mások eszközén lehet előállítani. Bár az új módszer csak tavaly óta kivitelezhető, sokan azonnal igyekeztek kihasználni a kínálkozó biztonsági rést, a sikeres bányászathoz ugyanis mindössze egy JavaScript-kódot kell beágyazni a weblapokba. A fenti módszerrel egy teljesen biztonságosnak hitt honlapról is összeszedhetjük a gépünket rabszolgává változtató adatsort, ami akár a CPU 80%-át is birtokba veszi.

Szerencsére valamelyest lehet védekezni a rabszolgatartó kódok ellen. Az Opera legújabb böngészője például már alapértelmezetten tartalmazza a bányászatot blokkoló alkalmazást, míg a Chrome és a Firefox felhasználói utólag telepíthetik a No Coin elnevezésű bővítményt a böngészőkbe.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 

 Forrás:

blog.trendmicro.com

2017 Kidsnews | All rights reserved