Szabyest. Miért ilyen megosztó személyiség?


Gubányi Patrik (19éves) - 4 éve

Amikor erről a névről hallunk biztosan előbújik bennünk valamilyen érzés, hiszen valljuk be ő egy igazán megosztó személyiség. Mostanság elég sok mindennel foglalkozik ez a fiatal, igen tehetséges fiú: énekes, youtuber, reklámarc. A kérdés, hogy lehet mindenben ilyen sikeres?

A karriere az Ask.fm-es korszakban indult el, viszont már ott rengeteg támadásnak volt kitéve, de talán lehet, hogy ez is volt a célja, hiszen már az elejétől fogja két opció van, vagy nagyon szeretjük, vagy nagyon utáljuk.

A fiatal srácnak SP (Éder Krisztián) volt a példaképe, viszont mondhatjuk, hogy talán túl is szárnyalta, hiszen Szaby a magyar tizenévesek körében az internetes világ egyik legismertebb és legsikeresebb arca.

A fiú elmondása szerint kiskorában egy egyszobás lakásban éltek négyen és ebből a szegénységből szeretett volna kitörni minél hamarabb. 13-14 évesen filmekben statisztált, show műsorokban napi 12 órát “tapsikolt”, ahogyan ő fogalmazott mindössze háromezer forintért, viszont lelkesen csinálta, mert már akkor nagy álmai voltak és az ezekből keresett pénzt félretette és később hasznára vált.

Aztán elindult az énekesi karriere és megjelent első zenéje a Kártyavár, ami elég nagy sikert hozott az akkor 22 éves fiatalnak. 2016-ban létrehozta youtube csatornáját, érdekes módon ez is nagy sikert hozott neki, hiszen ma már 152E feliratkozóval rendelkezik.

Viszont az itt megosztott – sokak által provokatívnak tűnő – tartalmak miatt érték egyre nagyobb támadások Szabit.  Talán az Iphone turmixolás volt az a pont, hogy kiakadtunk, hiszen Magyarországon ezt nem igazán tudjuk megtenni, sőt még megvenni sem.

Innentől kezdve Szaby kommentszekcióját egyre több kritika “díszítette”, de sokszor túlléptek egy határt, nem?  Valljuk be, hogy egyáltalán nincs jogunk más halálát kívánni, hiszen, ha valaki/valami nem szimpatikus, akkor egyáltalán nem kötelező vele foglalkozni.

Szabyest nagy sikere így jött létre, persze lehet, hogy nem a legjobb módon vált ismertté, de sikerült neki.2017 Kidsnews | All rights reserved