Orosz tudósok egy nukleáris üzem szuperszámítógép teljesítményét akarták bitcoinra váltani, nem sikerült.


kidsnews (127éves) - 4 éve

Nyilvánvalóan a gyors meggazdagodás reménye sarkallta arra az Oroszországban található, szarovi Szövetségi Nukleáris Központ munkatársait, hogy a kezelésükben lévő szuperszámítógépet – amely egyébként másodpercenként 1000 billió matematikai műveletre képes – az internetre kapcsolva, bitcoin bányászatra használják.

A megrészegült tudósok a jelentős biztonsági kockázatot figyelmen kívül hagyva kísérleteztek a rendszer potenciáljának ideiglenes átadásával, amelyre azonban igen hamar felfigyeltek a belbiztonsági erők.

Fontos megemlíteni, hogy a bázis katonai célú nukleáris üzem, 20.000 embert foglalkoztat és itt készült az egykori Szovjetunió első atombombája is. Sajtószolgálata egyébként az esetet követően elmondta, hogy nem hajlandó az üzem erőforrásait magáncélra biztosítani beleértve a kriptovaluták bányászatát is. Közleményükben kitértek arra is, hogy az érintett munkatársak bűnügyi őrizetbe kerültek.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedveld és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.Forrás:

http://www.bbc.com/news/world-europe

2017 Kidsnews | All rights reserved