Tavaszi bőrápolás


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ahogy egyre napsütésesebbé válnak a nappalok, úgy találkozunk bőrünkön a téli időszak szervezetünkre gyakorolt hatásaival. A szürke nappalok és az egysíkúbb étkezés kimerítették szervezetünk vitaminkészletét, sőt a téli hónapokban hajlamosak vagyunk mindezt még kevesebb mozgással is tetézni. Amitől szervezetünk fáradékonnyá, bőrünk pedig fakóvá, szárazabbá és érzékenyebbé válik.

A hóvirágok előbújása biztosan jelzi a természet megújulását, úgy nekünk is szükséges lesz szervezetünket regenerálni. Első lépésként érdemes egy alapos tisztítással kezdeni, ezzel segítve a megújulást, mivel a pórusokban lévő szennyeződés gátolja a krémek hatóanyagainak felszívódását, ezért mindenképpen el kell távolítani a faggyút a pórusokból. Az otthoni ápolást érdemes szakemberrel megbeszélni mielőtt belefogunk. Bőrünk állapotát – a környezeti hatások mellett – sokban befolyásolja az életmódunk, a korunk is. Egy szakember pontosan meg tudja mondani mire van szükségünk ahhoz, hogy ezeknek a károknak tüneteit enyhítsük.

Építsük a belülről is szépségünket és töltsük fel a hűtőnket sok vitaminban és rostban gazdag idényzöldségekkel is. Fontos, hogy ne csak a tisztítást beszéljük meg a kozmetikusunkkal, hanem bőrünk ápolását is az új évszakban, hiszen már nem a hideg ellen kell az arcbőrüket védeni, így más kozmetikumokra lesz szükségünk. A hosszas tavaszi napfürdőzés megfelelő ápolás nélkül bizony ártalmas is lehet.

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák gyermekalkotói közösségünk írásait.

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved